Славка Калчева ще очарова зрителите на “Бащино огнище”, както с хубавите си народни песни, така и с изискана визия.

“Тази година предстои излизането на нов мой албум, в който ще включа и дуети с мои колеги. Три песни записах с тракийския народен певец Николай Урумов. Едната “Гергьовден” вече има своя видеоверсия и се излъчва в ефира на “Планета фолк”,споделя певицата.

Славка Калчева разкрива и идеята си за голям фолклорен концерт с участието на много колеги, с които е пяла през годините и с участието на най-добрите народни музиканти. От години нейните фенове очакват това да се случи и Славка Калчева сериозно обмисля реализацията на такъв мащабен проект.



“Аз поздравявам оркестър “Канарите” за концерта, който направиха на площада в Стара Загора”, казва певицата и продължава: “Една такава проява не става лесно. Беше страхотно изживяване и още веднъж искам да благодаря на Атанас Стоев за поканата да бъда част от този проект! Дано и моята идея за такъв концерт се осъществи”.

Славка Калчева представя и новите си песни, заснети в красиви кътчета на родния й край - “Радостна сълза”, посветена на всички майки и “Дърво без корен”, в която певицата е облечена в красива народна носия.

“Дърво без корен” е за нашите българи зад граница. Идвали са хора от чужбина и са искали да я чуят, когато са били на мои участия. Реших да снимам песен в народна носия. Мога да кажа, че съм голям родолюбец, уважавам всичко българско, нашите традиции и по този начин заснета песента, мисля че има по-голямо въздействие”, признава Славка Калчева в “Бащино огнище”.

Източник и сн.: Planeta.tv