Неизвестни засега крадци ограбиха вилата, в която почивали пилотът от отбора на "Макларън" от "Формула 1" Дженсън Бътън и съпругата му Джесика Мичибата. Двамата били приспани преди това, информира изданието "Сън".

Двойката е била на почивка в южната част на Франция, в Сен Тропе, където наела вилата. Полицията смята, че крадците са пуснали във вентилационната система приспивателен газ.

"Този метод на грабеж стана особено популярен през последните пет години", съобщават от полицейското управление в Сен Тропе.

"Използват го много квалифицирани и опитни престъпници, които са се специализирали в обири на луксозни имения. Жертвите разбират, че са обрани на следващата сутрин, когато откриват стаята си с главата надолу. За много хора може да бъде трудно да се примирят с мисълта, че крадците са били в същата стая по време на престъплението, докато жертвата е била напълно безпомощна".

Сред откраднатите от Бътън и съпругата му вещи са венчален пръстен с петкаратов диамант и други накити от злато и платина, инкрустирани с диаманти. Крадците са задигнали различни предмети на обща стойност над 300 хиляди паунда, пише БГНЕС.