"Песента “Бяла роза” дойде като награда за труда ми" - казва Славка Калчева и допълва, че хората са тези, които си избират коя песен да да превърнат в тотален хит.

“Самата аз не съм очаквала, че “Бяла роза” ще се превърне в тотален хит и визитна картичка. Може би момента, в който я записах – 2000 г. имаше много промени, в това число и музикални, и вероятно съм улучила точните емоции, вълнуващи не само мен, а и хората”, споделя изпълнителката пред в. “Всичко за семейството”.

За своя път до върховете на народната музика казва, че никак не е бил кратък и лек, а доста трънлив и дълъг.

“Но това е – за да станеш известен и да наложиш името си, трябва да си отдаден изцяло и да се раздаваш до безкрайност. Но даваш ли всичко от сърце за музиката, в един момент се забелязва и признанието идва” - подчертава тя.

Славка Калчева обича да експериментира и да се впуска в новите неща и неслучайно е заложила основно на авторските песни. Сега тя е съсредоточила своите усилия в създаването на песен в същия ритъм като “Бяла роза” и отново музиката е нейна, а текстът е на Лили Димова.

“Много харесвам тази песен – хубава и позитивна, пее се за бели ангели. Но търся аранжор, който да направи модерен аранжимент, за да бъде песента отново актуална и адекватна на настоящия момент” - обяснява певицата.

Създаде ли нова песен, задължително се допитва до децата си, защото те са нейният коректив, пише signal.bg.