Появата на болен от туберкулоза свидетел се превърна в голямата изненада на вчерашното заседание по делото срещу Златомир Иванов-Баретата, пише "Труд".

Близо половин час преди процеса двама полицаи с предпазни маски на лицата вкараха в залата Георги Симеонов. Соченият за продавач на дрога в столичния квартал “Красна поляна” мъж едвам се държеше на краката си, а униформените го придържаха, докато се изкачваше по стълбите. “Не е много удачно да разпитваме заразно болен човек. Ще назнача експертиза, за да се установи дали здравословното му състояние ще му позволи да даде показания”, заяви пред “Труд” съдията Петър Гунчев. На предишното заседание Симеонов дойде в Съдебната палата дрогиран и си призна, че взема наркотици.

И докато в почивката магистратите обмисляха как да процедират с болния свидетел, един от подсъдимите Борислав Секулов припадна в тоалетната. Оказа се, че на младия мъж за кратко му е прилошало. Неговата адвокатка - Цвети Николова, не можа да дойде на делото, защото предната вечер кантората й била разбита и ограбена. Заради претърпения инцидент Николова силно се разстроила.

Процесът бе помрачен и от друга трагична вест - преди няколко дни починал шефът на съдебните заседатели Христо Дойчинов, който бе определен за резервен заседател по делото срещу Златомир Иванов. Дойчинов не могъл да преживее сложна операция на сърцето. “Бог да го прости. Изключително свестен човек беше”, натъжиха се негови близки.

“Забъркват ме в интриги. Не съм казвал нищо по случая “Наглите”. Ако имам нещо да казвам на някого, му го казвам в очите”, заяви пред “Труд” Златомир Иванов. Преди седмица похитеният от “Наглите” наркобос Васил Маникатов заяви в съда, че Вальо Каратиста му разказал, че знае от Златко Баретата, че зад похищението стоят хора на Алексей Петров.