Преди време Цвета Кирилова се опита да наложи образа си в Нова тв в най-рискованото часово време – това на сутрешния блок. За неин лош късмет я комбинираха с нахъсания Евгени Генчев. Цвета не издържа дълго на напрежението и напусна яко дим.

Най-сетне лъсна истинската причина за разкола, пише kliuki.bg. Настоящият водещ на блока даде интервю, в което се изказва, макар и косвено, доста неласкаво за колежката си. На въпрос дали не е изморително да е сам на екран, Генчев отговаря:

„В някаква степен да, защото е доста по-лесно, когато две глави мислят и участват в даден разговор. Но тук има едно много голямо но – на всяка цена трябва те да следват една и съща цел. А това е доста трудно да се случи – едва ли не по-лесно ще намериш любовта в живота си, отколкото да попаднеш на подходящия човек. Ако трябва да избирам дали да бъда сам, или да имам колега с коренно различен начин на мислене, със сигурност ще предпочета първия вариант.“

*Цвета и Евгени

Цвета Кирилова реагира мълниеносно и публикува цял разбор на интервюто с бившия си колега (вижте го по-долу). В него Кирилова си служи с доста цветисти изрази, за да поясни личното си отношение към Евгени. Тя се разбунтува и написа, че ако всички мислели като обелка от картоф, щели да бъдат еднакво тъпи. Инакомислието на Кирилова било причина за дрязгата помежду им. Вижте какво написа Цвета:

"Всъщност, преди да напиша следващите редове, ще разкрия, че нямах намерение да се занимавам с пожълтялата обелка на изгнилия картоф, но пък след това реших, че с минимално, дори фино уважение към него, ще дам отговор на стотици хора, които многократно ми изпращаха чуденки във фейсбук, защо ме няма на екран или защо бях водеща на сутрешния блок на „Нова телевизия“ само за краткия един месец! И, за да не редя думи напразно, които да куцат по пиратски откъм фактология, ще се подсигуря в конкретика с гордите словоизлияния на обелката на един картоф. Провокацията дойде единствено от думата – оксиморон, в това число и многообразния спектър от разсъждения, с които изприщва телата тази дума. Само в свободно и различно мислещите главици. Ето го изчерпателното и доста полезно разяснение: „стилистически и реторичен обрат, основан на контраста и антитезата, съчетание на противоречиви по смисъл понятия и думи, за да се усили речевата експресия или да се създаде нова словесна отсянка.“
И така..., в началото бе Словото... а да си честен... не е само гол и безличен призив от Библията! Демократичните принципи и схващания претендират, че в България има свобода на словото, хората имат изконно право на изразяване на лично мнение и всеки разполага с възможност да извършва всичко онова, което му харесва..., стига обаче ДА НЕ ПРЕЧИ НА ОСТАНАЛИТЕ! Няма да навлизам в нищене на теории и конспирации, на остри нападки, а ще работя леко и ще галя с перо. Попаднах на интервю, което ще разобличи в целия си „блясък“ жълтото около два анатомични органа на едно тяло. За органа ще подметна деликатно, като отхвърля музикалния инструмент, чрез който Бах е разгръщал неизчерпаемата си творческа прелест, също ще избутам встрани и онзи виц, в който пак се споменаваше нещо за „електронен“ - бах, пък той...поел по друг летален път. Няма да Ви занимавам повече с излишности, за това по същество. Вярвам, че всичко ще се проясни като след дъжд от откровенията на обелката на един картоф в цялостната им умствена пълнота и искрящата дидактика!

”А началото трудно ли беше?
Няма как да не е, най-малкото защото е много по-различно от предишната ми работа. Не е лесно да водиш интервю на живо в ефир. Съвсем по друг начин стоят нещата, когато правиш репортаж и после оформяш материала според собствените си виждания и най-вероятно не губиш нито един ред в празнословие. Живото предаване предполага всичко това да се случи в конкретния момент и във възможно най-малка степен да се запълва време. Най-важното е водещият да умее да импровизира.”

Реплика: От казаното става ясно, че формата – „сутрешен блок” е едно дълго празнословие, натикано в бездушни, плесенясали и смразяващи катакомби. Тук не всичко опира до виждания, а до познания, професионализъм и натрупани умения, също и азбучни правила, които се спазват от истински посветените на професията.

”Ти справяш ли се?
Пробвам се – понякога успешно, понякога не чак толкова. Често разни хора питат защо тук съм казал така, а там – иначе. Но няма начин, особено когато става въпрос за ежедневно предаване. Още повече че аз не ползвам аутокю – „машината за глупаци”, както я нарича Сашо Диков. Неизбежно е да се объркаш, да си загубиш мисълта, да се върнеш на предишно изказване, но, честно казано, за мен това не е никакъв проблем.”

Реплика: Дали се старае да обиди голяма част от телевизионната гилдия, работеща с аутокю, нов и съвременен вариант за динамичност и бързина в поднасянето на информационните потоци пред заинтригуваните зрители, по принцип отхвърлящи разтягане на локуми и алабалистики?! Или пък е опит да се запази работно място в така популярната телевизия „Канал 3”?!

”Не е ли малко изморително без помощта на екранен партньор?
В някаква степен да, защото е доста по-лесно, когато две глави мислят и участват в даден разговор. Но тук има едно много голямо но – на всяка цена трябва те да следват една и съща цел. А това е доста трудно да се случи – едва ли не по-лесно ще намериш любовта в живота си, отколкото да попаднеш на подходящия човек. АКО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМ ДАЛИ ДА БЪДА САМ, ИЛИ ДА ИМАМ КОЛЕГА С КОРЕННО РАЗЛИЧЕН НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТА ПЪРВИЯ ВАРИАНТ.”

Реплика: Ето този отговор е черешката на тортата и около това безочливо признание се върти моето отсъствие от екран. Достатъчно красноречиво е, за да тълкувам бабаитски подчертаното и целенасочено поведение. Ами, така е, ако всички мислеха като обелка от картоф, щяха да са еднакво тъпи. Отмина времето, в което се забраняваше изразяване на различно мнение от наложеното от Партията майка, изпари се времето, в което за българина се смяташе, че трябва да се подчинява безусловно на свирепи команди и решения взети от колосите по върховете. Има и нещо друго, не е възможно да се гони порочна цел по йезуитски, в която да се пристяга като в обръч инакомислещия българин. А що се отнася до любовта - тази спойка се нуждае от равновесие, изслушване, взаимност, разбиране, феър плей и усещане, усещане, усещане!!!

”Да разбираме, че не гледаш предаването след ефир?
Изключително рядко. Смятам, че не е полезно да се прави.”

Реплика: Задължително условие за всеки самоуважаващ се индивид, попаднал в професията, е да се самонаблюдава и да отстранява недостатъците си, както и да лекува слабите си страни, а не да живее с образа си от измамното огледало!

”Очаква ли се някоя дама да заеме мястото до теб от есента?
Не е изключено. Надявам се тя да е умна и симпатична и да успее да запълни настоящата празнота с интелекта във воденето. (смее се)”

Реплика: Това изречение не се нуждае от коментар. То само говори за себе си, както и за победоносния рейтингов възход на сутрешния блок на „ТВ7” с водещ Николай Бареков!

Благодаря за вниманието!"

*Наскоро Цвета смени прическата си

Припомняме:

Журналистката изтърпя точно един месец в „Нова“. След нея Евгени остана съвсем сам. После, за да не се мъчи, му изпратиха водещия на новините Христо Калоферов. Двамцата се хихикаха и лигавеха в ефир, сякаш са създадени един за друг.

Формулата на „Нова“ за двойка водещи търпеше сериозни критики след разпадането и напускането на тандемите – Лора Крумова и Коритаров, а в последствие – Милен Цветков отново с Лора. След смяната им Витомир Саръиванов и Ели Гигова не оправдаха очакванията на аудиторията.

Сега от „Нова“ залагат на тотално мъжки екип сутрин. Зрителските мнения за Евгени Генчев хич не са ласкави. Десетки негативни коментари се изливат в сайта на „Нова“, в повечето от тях се говори за неговата „некомпетентност“ и „идиотизъм“.