С централна емисия в 20 ч ще стартира информационният канал News 7 този четвъртък.

Водещ е Валентина Войкова, която в началото на годината освободи „Хрътките” по bTV Action и отказа да краси светско предаване в ефира на медийната група.

Освен със селекция на актуалните събития по света и у нас фенката на екстремните спортове ще се занимава и с разследвания.

Компания в праймтайма ще й прави Миа Сантова, чието място в уикенд схемата на TV7 вече бе заето от „Сблъсък”. В перспектива броят на новинарските емисии ще удари минимума от 10 за денонощие.

Каналът ще излъчва на сателитните и наземните честоти на bbT и ще ползва новинарския ресурс на CNN. След споразумението, подписано от Turner Broadcasting System Europe Limited и News 7 през декември, родният канал ще се превърне в най-големия афилиейт на информационния гигант за Източна Европа.

Договорката гарантира ексклузивен достъп до видео- и новинарските ресурси на CNN, сред които извънредни емисии на живо, репортажи и програми. Част от светилата на централата в Атланта ще пристигнат в София, за да уважат партито по случай старта на медията.

Програмата ще проходи и с авторски документални риалитита, като постепенно ще се обогатява с нови предавания и спорт.

„Едното риалити вече е поверено на Евтим Милошев и „Дървото на живота”. Това е сериал епоха, така че ще имаме нужда от документален формат, който да върви паралелно с него по новинарския ни канал. Ники Чадаров отделно подготвя филм, посветен на царските дворци у нас. Уникално заснет, с кинотехника”, споделя изпълнителният директор  Николай Бареков. Преговори за второ предаване, но в News 7, се водят с Емил Кошлуков.

В модерните студиа ще заемат място и познатите лица на TV7 Юлия Манолова, Георги Налбантов, Вероника Чанева, Стойчо Керев. Разследванията на топрепортерите Диляна Гайтанджиева и Моника Гаджанова ще имат възможност да глeдат и зрителите на News 7.