Фенката на екстремните спортове Валя Войкова заложи на коренно различен начин за релакс в периода, в който предаването й „Хрътките” е във ваканция.

Водещата стегнала куфар за остров Бали, но не за да се отдаде на любимото си гмуркане, а за да медитира.

Подарила си 20 дни съзерцание, в които единствената й отговорност била да спазва режима на гуруто Йоги Тан.

„Той е будист, живял е в Тибет, но не ти натрапва в какво да вярваш и в какво не. Изкарах почти месец без телефон, интернет и алкохол”, разказа блондинката в „Тази неделя” по bTV. Вместо пред бюрото в нюзрума на телевизията денят й започвал с посрещане на изгрева, който бил толкова живописен, че приличал на режисирано светлинно шоу.

„Бали е на екватора и благодарение на това слънцето изгрява целогодишно по едно и също време – точно в 6,28 ч. изплува от морето и 10 минути по-късно вече е достигнало високата си точка.”

Преди да усети омиротворяващия ефект на природата, Войкова се будела като дете на лагер от периода на соца.

Заради липсата на часовник я вдигал човек, който обикалял спалното помещение с гонг.


„После се събирахме на кафе или чай с плодове. Ядяхме само веганска храна, което мислех, че също ще ми е проблем, защото обожавам месо. Но се оказа, че мога и без него”, споделя пловдивчанката. След круиза си до Индонезия освен немски, английски и италиански тя вече е овладяла и езика на непукизма.

„Лиших се от всякаква суета. През цялото време носехме задължителното бяло облекло от памук, което е безформено. Ползването на грим, лак за ръцете или краката, всякакви силни парфюми и дори сешоар бяха забранени.”

Войкова признава, че за периода на душевното си преоткриване не е общувала със съпруга си Пламен и сина си Косьо, който учи в Харвард.

„Драснах им само един есемес, за да знаят, че съм пристигнала. След 20 години съвместен живот приемат моите странности спокойно.”