Валентина Войкова - хубавата, но бивша водеща на новините на ПРО.БГ, ще се появи отново на екрана на телевизията.

Само че телевизията тръгва под ново име от 22 януари и ще се казва Би Ти Ви Екшън. Тогава ще се появи и новото лого на канала, пише в. "24 часа".

Войкова няма да чете новини, а ще има собствено предаване, в което ще разказва забравени или напълно неизвестни истории и случки. То ще се излъчва веднъж или два пъти седмично.

Още едно актуално предаване ще се излъчва по медията - вече познатото “Код: Криминално”, в което участват разследващи журналисти и от Би Ти Ви. С това собствената продукция на Би Ти Ви Екшън приключва. Освен името ще бъде променен и цялостният формат на канала.

Той е насочен към мъжката аудитория, въпреки че голяма част от съдържанието му ще бъде интересна и за дамите. В програмата ще има световни кинопродукции, документални филми и много футбол. Също и специални спортни програми и срещи от най-големите футболни шампионати.

Шеф на новия канал е Маргарита Александрова, която ръководи и другите две тематични телевизии на групата - Би Ти Ви Комеди и Би Ти Ви Синема.

Това е и причината да бъде сменено името на Про.БГ - така и външно става ясно, че тя вече е част от Би Ти Ви Медия груп.

Собствениците й - СМЕ, купиха Би Ти Ви преди година, но запазиха силната марка и подчиниха и другите си медии на нея. Съществените промени започнаха на 1 декември, когато почти цялата програма с новини, сутрешен блок и предавания бе свалена.

Телевизията започна да се излъчва само по кабел и сателит, след като ефирният лиценз на ПРО.БГ бе доброволно върнат.

Притежаването му струва доста пари и засега ефирът на Би Ти Ви очевидно е достатъчен. Още повече че и Би Ти Ви Комеди има ефирно излъчване в София, останало й в наследство от едновремешния канал Джи Ти Ви.