Сашо Роман довери в тв интервю, че най-големият бакшиш, който получил навремето, бил от Жоро Илиев.

Тогава бизнесменът му оставил 10 000 лв. „Това стана, когато работех в „Кошарите", спомня си певецът. „Изпях една от любимите му песни, той остави парите на масата и си тръгна. Пял съм на Карамански, приятел съм бил на всички известни имена след 1990 година", сподели ромският певец, пише ''Всеки ден''.

Кръстника на българската мафия Иво Карамански пък предлагал на изпълнителя на „Мой ангеле" да вземе заведение, да го управлява, давал му е жилище, апартамент, но отказал. „Аз съм друг човек, искам всичко да си купя сам - и жилището, и колата", твърди Роман.

„Не беше страшно да имам за приятели Карамански, Георги Илиев. Те ме обичаха, песните ми също и може би характера - много бързо се привързвам към хората", разказва днес певецът.

Ромът твърди, че сега богатите хора не дават бакшиши и вероятно това е заради кризата. Сашо довери още, че е отвратен от днешния попфолк и е забранил на децата си вкъщи да слушат и гледат канали с такъв тип музика.
Роман още страда по отминалото време, когато той и неколцина негови колеги са властвали на попфолк пазара, а починалите вече крими герои са ги възнаграждавали с едри банкноти, при условие че им пеят „на уше".