search icon

Звездите

Скандал: Бийонсе стана бяла жена

Козметичният гигант L'Oreal беше обвинен, че е изсветлил кожата на Бийонсе в нова поредица печатни реклами....

Козметичният гигант L'Oreal беше обвинен, че е изсветлил кожата на Бийонсе в нова поредица печатни реклами. Рекламите на боята за коса Feria, публикувани в американските издания на списанията Elle, Allure и Essence, показват поп звездата със забележимо по-светла кожа.
От L'Oreal отхвърлят обвиненията. „Много ценим взаимоотношенията си с г-ца Ноуълс“, гласи изявление на компанията, изпратено до Associated Press чрез говорителя на певицата. „В никакъв случай не е вярно, че L'Oreal Paris са променили чертите или цвета на кожата й в рекламната кампания на боята за коса Feria“. Представител на Бийонсе заявил, че тя няма да прави друго изявление, освен изпратеното от L'Oreal. Чернокожата певица е говорител на най-голямата козметична компания от 2001 г.



Вероятно на Бийонсе не й пука толкова много какъв е цветът на кожата й след като само за 10 дни работа, звездата е получила 4,7 милиона долара.
Казусът извежда на преден план много въпроси свързани със съвременната козметична индустрия. Като например, колко реални са продуктите за красота, които ни предлагат компаниите, след като в реклама на боя за коса, хората от  L'Oreal постигнаха това, за което Майкъл Джексън похарчи милиони и накрая дори му падна носа?
Решението на L'Oreal е странно, след като преди това са представяли Бийонсе с истинския цвят на кожата й:

Свързани новини