search icon

Съдби

Отказаха на Мадона да осинови второ дете от Малави

Върховният съд на африканската страна не допусна поп звездата да осинови второ дете от Малави, защото не е...

Върховният съд на африканската страна не допусна поп звездата да осинови второ дете от Малави, защото не е гражданка на държавата. Правителството на страната подкрепяше исканията на Мадона да стане родител на малавийско дете за втори път след осиновяването на 13-месечно момче през 2006 г.

СПИН-епидемията, която върлува в Малави, е причина страната да има повече от един милион сираци. Въпреки това обаче, съдия Есими Чомбо алармира, че прекалено многото осиновявания от американски знаменитости може да доведе до опити за трафик на деца.

Тя допълни, че всеки може да отиде в Малави и да се приготви за осиновяване, но това може да доведе до някакви последици за децата, които законът се опитва да предпази.

По данни на малавийското правителство Мадона има много важна социална роля в Малави. Тя подпомага финансово близо 25 000 сираци в страната, като редовно ги снабдява с дрехи и храна.

Певицата забавлява милиони хора по света с песните си. С почти всеки свой хит тя създава скандали и спорове. Видеоклипът на „Like a Prayer" от 1989 г., който прави в себе си връзки между религия и еротика, бе осъден от Ватикана и принуди компанията „Пепси" да прекрати спонсорския си договор със звездата.

През февруари пък, на свой концерт в Рим, Мадона посвети друга своя песен, „Like a Virgin", на Папата и с това отново предизвика вълна от негодувание.

Звездата с над 200 милиона продадени копия от албумите си ще изнесе концерт и в София на 29 август. Цените на билетите преминават от 100 лв. - на терена, 150 лв. - зоната пред сцената, правостоящите в т.нар. Golden Circle ще дадат 200 лв., а пропуските, които осигуряват и седалка, са за суми от 110, 135 и 165 лв. Предвидени са и специални VIP пакети за най-запалените фенове.

Специален гост на турнето Sticky & Sweet 2009 е Пол Оукънфолд, който отдавна е едно от най-влиятелните имена в модерната клубна култура. Той е правил ремикси на Ролинг Стоунс, U2, Мадона, Джъстин Тимбърлейк, Снууп Дог, Мюз, Ню Ордър, Дъ Кюър, Масив Атак и дори Елвис Пресли.

Турнето на Мадона Sticky & Sweet е най-печелившото за солоизпълнител в цялата история на съвременната музика. Когато се преброят и седемнадесетте концерта в Европа - приходите на Мадона достигат сумата от 207,5 милиона долара. След приключването на турнето в касата му има вече 282 милиона долара и това ще го направи най-успешното турне на солов музикант. Сега обаче то ще бъде удължено и явно ще се бори за финансови стойности, които дълго време никой няма да може да достигне.

Поп-кралицата триумфално ще пристигне в София с най-мащабната и пищна продукция, която някога се е случвала у нас.

250 души е екипът й, 3500 са аксесоарите и дрехите. За шоуто се грижат 36 дизайнера, създали сценичните костюми за турнето.

30 са контейнерите със сценичен гардероб, заедно с Мадона на сцената ще бъдат 28 танцьори и музиканти. В София пристигат 69 китари, 10 от които - специално за Мадона.

Свързани новини