search icon

Интимно

Горещи рожденици!

Днес една актриса с изключителна красота и грация празнува своя рожден ден. Това е Ума Търман.  Ума е...

Днес една актриса с изключителна красота и грация празнува своя рожден ден. Това е Ума Търман. 

Ума е родена на 29 април 1970 година в Бостън, щата Масачузетс. Баща ѝ е професор от Колумбийския университет, специалист по източни религии и бивш будистки монах Робърт Търман, а неговата съпруга - Нена фон Шлебрюге, бивш фотомодел и психотерапевт по професия.

Ума Търман е кръстена на индийска богиня и по това време е вероятно единственото момиче в САЩ с това име. И тя се гордее с името си, което й създава малко конфузни ситуации в Япония, когато при пребиваването си там разбира, че на японски език „Ума" означава кон.

Причудливото й име, означаващо „даваща блаженство" й дава бащата Робърт Търман.

Кариерата на Ума Търман като актриса не започва лесно. Първоначално Ума пристига в Ню Йорк, опитвайки се да пробие като фотомодел. Участва във филма на Тери Гилиам Приключенията на барон Мюнхаузен. 

Истинският й талант блясва във филма „Хенри и Джун", където играе ролята на съпругата на Хенри Милър. Филмът поразява пуританската американската цензура със своята откровеност и попада в графа - порнография (по-късно рейтингът е намален на NC-17), а Ума Търман получава прозвището „секс-символ на интелектуалците".

Куентин Тарантино поверява на Търман поддържаща роля в своя филм „Криминале". За ролята си Ума получава номинация за Оскар. През май 1998 година Ума Търман се омъжва за партньора си от филма „Гатака" - Итън Хоук. Това е нейният втори брак.

Първият й съпруг е също актьор - Гари Олдман, с когото се развежда поради непрекъсните му пиянски скандали и изневери. Сватбата й с Хоук се състои в катедралата „Св.Йоан" в Манхатън. През юли ражда дъщеря.

Наскоро Ума се омъжи за милионера Арпад Бюсън.

Свързани новини