search icon

Любопитно

59 тонна сцена пред Народния театър

pr

Представленията започват на 30 юни

Пространството пред Народния театър „Иван Вазов” отново се превръща във внушителна сцена на открито за второто издание на „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”. В четвъртък вечерта там пристигнаха елементите за огромната конструкция, която ще посрещне актьори, екипи и зрители в девет театрални вечери на открито.

Общо 59 тона тежат сцената и трибуната, където от 30 юни до 8 юли ще се случи най-атрактивното театрално събитие на започващото лято. Девет спектакъла – „България – земя благословена” на 30 юни, „Калигула” на 1 и 2 юли, „Госпожа Министершата” на 3 юли, „Животът е прекрасен” на 4 и 5 юли, „Сако от велур” на 6 юли, „Швейк” на 7 юли и „Опит за летене” на 8 юли, ще подарят на публиката уникални емоции под звездите,които ще се помнят дълго.

16 души, ръководени от инж. Емил Марков, заместник-директор по техническите въпроси на Народния театър, работят денонощно, за да е готово всичко за грандиозното начало.

Трибуната, която тази година е значително по-удобна за зрителите, се издига на 6 метра в най-високата си част – наполовина по-ниска и по-полегата от миналогодишната. Има 1127 места и тежи 52 тона. Редовете са широки един метър, а разстоянието междутях е 25 см. За по-голямо удобство при влизане и излизане, има три коридора за публиката – по два отстрани и един по средата. Има товароносимост 520 кг на кв. м..

Сцената, на която ще се изиграят деветте представления, е построена точно пред стълбите на сградата и е с размери 14м широчина, 12 м дълбочина и 7 м светъл отвор. Цялата конструкция тежи 7 тона.

Предвидени са и специални места за хора с увреждания.

Спектаклите за „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА” са с начален час 21:30, а билети все още могат да се купят от касите на театъра и онлайн на www.nationaltheatre.bg.
 

Свързани новини