search icon

Звездите

Скочиха на Академията, заради „Оскар”-а на Кейси Афлек

Заради обвиненията срещу него за сексуален тормоз

Фактът, че холивудската актриса Бри Ларсън не аплодира прясно спечелилия „Оскар” Кейси Афлек, предизвика масови спекулации за отношението между двамата.

Последните слухове гласят, че в средите негодуват от факта, че Филмовата академия в САЩ е наградила човек с обвинения за сексуален тормоз, като по този начин поощрява порочната практика. Ларсън също се противопоставила на приза на колегата си, заради участието си в лентата „Стая”, в която основен акцент е именно насилието над жени.

Обвиненията срещу Афлек датират от 2010 г., когато актьорът снима филма „Все още съм тук”. Тогава две жени, които работеха над проекта заедно с него, подадоха иск в съда. До дело така и не се стигна, след като актьорът се бръкна за с изплащането на солидно обезщетение.

"Мисля, че каквото и да е лошо отношение към някого по каквато и да е причина, е неприемливо. Всеки заслужава към него да бъде проявявано уважение на работното място, а и навсякъде другаде" - каза звездата от „Манчестър до морето” пред в. Boston Globe по повод критиките за „Оскар”-а му.

Свързани новини