search icon

Любопитно

„Акага“ носят лятото във Враца

Музикантите от група „Акага“ идват във Враца на 12 юни, за да открият Международния младежки театрален фестивал „Време“

Музикантите от група „Акага“ идват във Враца на 12 юни, за да открият Международния младежки театрален фестивал „Време“.

Елитният и много цветен български бенд ще радва врачани и гостите на града в новия амфитеатър в ж.к. „Дъбника“. За участието си във фестивала „Акага“ са подготвили селекция от стари и най-пресни хитове, уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.

Фестивалът вече чука на вратата със своето 16-то издание, чийто патрон тази година е Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова. С шестнадесетото издание даваме старт и на Международен младежки пътуващ арт фестивал „Модерни времена“, част от който е фестивал „Време”. Финансирането е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 на Норвежката програма за представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура.

Церемонията по официалното откриване на фестивал „Време” започва в 20 ч. на 12 юни в парк „Дъбника” като преди това участниците във форума ще се включат в Парад на знамената, който ще тръгне от Младежки дом-Враца през площад „Христо Ботев” и ще продължи до площад „Македония”. В 21 ч. на откритата сцена в парка ще излезе група „Акага.

В петте фестивални дни театрални групи от 18 държави и 6 български града ще представят своя продукция, като програмата лавира между класически и модерни заглавия. Точният час и дата на постановките може да видите в прикачения файл с програмата.

Свързани новини