С концерт на цигуларката Яна Дешкова и пианиста Иво Върбанов на 21 февруари 2013 г. се открива пролетният сезон на „Камерна сцена Пловдив”.

Това е четвъртият от общо седем концерта от цикъла „100 процента Брамс”. През есента пловдивчани имаха удоволствието да чуят някои от най-ярките Брамсови камерни творби в изпълнение на млади и много талантливи изпълнители от България и чужбина, сред които пианистката Фиамета Тарли, виолончелиста Ласло Феньо, виолиста Борис Тонков, камерния състав „Куатро Квартет”.

Инициатор на цикъла „100 процента Брамс” е Иво Върбанов, по чиято покана през пролетния сезон ще гостуват още Борислав Йоцов (кларинет),  Йозеф Луптак (виолончело), Игор Карско (цигулка).

Добрата новина е, че освен класическа музика, ще има и джазови събития. Паралелно с предстоящите Брамсови концерти до края на месец май ще гостуват и някои от най-изявените български джазови формации и изпълнители. „Акустична версия” ще се изявят на 27 февруари, които с основание се определят като знакова за българския джаз група, а не са свирили в Пловдив в последните пет години. Новината съобщи Петър Салчев, идеатор и организатор на „Камерна сцена Пловдив”, по чиято покана през 2012 г. в града гостуваха „Живко Петров Трио” с последния им албум, Теодосий Спасов, Белослава, Акага и други.

Традиционно домакин на концертите от „Камерна сцена Пловдив” е Първо студио на Радио Пловдив. На това място навремето е било кино „Култура” , предпочитано от пловдичани място за общуване с изкуството.

''Избрахме тази зала, защото има отлична акустика, а отскоро и нов роял „Бродман”. Джазовите концерти се подпомагат и от Община Пловдив, на чиято подкрепа ще разчитаме и за в бъдеще, обединени от общата амбиция Пловдив да стане Европейска столица на културата през 2019 г.'', допълни още Салчев.