search icon

Съдби

Лили наследява милиони!

Лили Иванова все още не може да преживее страшния шок от смъртта на мениджъра си Стефан Зашев

Лили Иванова все още не може да преживее страшния шок от смъртта на мениджъра си Стефан Зашев.

Финансистът си отиде на 2 януари на 55 години. Засега официалната версия е инфаркт, въпреки че се прокрадват подозрения за трагичен край вследствие прекомерна употреба на алкохол и дори слухове, че Зашев от години е бил болен от СПИН. Публична тайна в светските среди е хомосексуалната ориентация на финансиста, пише ''Всеки ден''.

Изпълнителката на „Ветрове" все още не може да повярва, че случилото се е истина. Още повече че двамата изкарали заедно Коледа и Стефан бил в цветущо здраве, изглеждал добре и по нищо не личало какво предстои. Заради смъртта на близкия си приятел Лили била твърдо решена да носи 40 дни само черно, както се прави, когато си в траур за близък и роднина. Все още не е ясно къде ще бъде погребан Стефан - единият вариант е тялото му да бъде транспортирано в България, ако някой реши да организира поклонението на наша земя. Иначе щял да бъде положен за вечен покой в Белгия, където от години живее.



Според близки на специалиста по фирмени одити в банковите сметки на Стефан Зашев има над 2-3 милиона евро. Още толкова били разпределени в различни сметки в швейцарски банки. Знае се, че по време на прехода Сламчо, какъвто бил прякорът на богаташа, направил стабилен кеш с далавери - незаконна обмяна на валута. Наши източници от обкръжението на Иванова споделят, че тя била извикана на спешна среща с адвокатите на Зашев в Брюксел. Те искали да я запознаят със завещанието на Стефан, което той като далновиден човек подготвил още преди 2 години. Според предсмъртното желание на Стефан той оставя на Лили апартамента си в Белгия, както и 2 милиона евро.

За семейството на Зашев се знае малко, дори не е известно дали има живи родители. Предполага се, че е предвидил средства и за свои близки в България, сред които е племенникът му, а една част от богатството си искал да бъде дарено за различни благотворителни инициативи. „Стефан бе човек с голямо сърце, много добър и щедър. Абсолютно е сигурно, че е оставил не малко средства на Лили, която много обичаше", шушука се в светските среди. Именно Зашев бе човекът, който брои 65 000 евро, необходими да се плати наемът на френската зала „Олимпия", където Лили изнесе концерт през 2009 г.

Последната изява в чужбина, за чиято организация помогнал финансистът, е предстоящият гастрол на Вечната Амбър в Лондон. Той ще е през май. Приятелството между Лили и Стефан Зашев започва през 2005 г., когато той се запознава с естрадната прима след неин концерт в Белгия. След това двамата стават особено близки, говори се дори, че са любовници.

Свързани новини