search icon

Звездите

Захари Бахаров напуска България!

Звездата на Народния театър Захари Бахаров напусна България след края на четвърти сезон на „Под прикритие”

Звездата на Народния театър Захари Бахаров напусна България след края на четвърти сезон на „Под прикритие”, твърди „Ретро”.

Актьорът е не просто заминал на кратка почивка, ами ще живее няколко месеца в чужбина с идеята да пробие и направи кариера там, а защо не след това да се установи и трайно. Подробности от плана му остават неизвестни дори за най-приближените му колеги, но е ясно, че в следващите месеци адресът му ще е лондонски.

В Англия Иво Андонов от хитовата крими поредица на БНТ имал много приятели и съученици, част от които били заети в сферата на театралното изкуство и филмовата индустрия и именно те му предложили да се ходи на кастинги и да опита късмета си най-сетне на Запад.

Самият актьор наскоро сподели в едно от редките си интервюта, че планира да замине в странство, но от суеверие на издаде подробности.

„Нищо особено няма. Отивам за няколко месеца да заредя батериите. Нещо като Гуардиола след Барселона и преди Байерн”, в типичния си стил заяви Бахаров.

На като истински професионалист ще се връща за всичките си театрални роли, както и за да се вижда със съпругата си Диана Алексиева и двете им деца.

Блондинката е тв водеща и работи усилено, заради което няма как да го придружи зад граница, но пък и тя планира често да отскача до Лондон, за да се събира заедно семейството.



„Захари наистина трябва вече да пробие навън, защото има зверски талант и не бива да се затваря само в България, пише pik.bg. „Под прикритие” беше продаден в много страни и се излъчва с успех по чужди телевизии. От много места заваляха оферти към него, но вероятно е избрал Лондон, защото там има близки”, обясняват запознати с делата на актьора.

Колегите му от сериала пък подозират, че е възможно Бахаров да е решил да поживее в Лондон, за да усъвършенства английския си. Той знаел добре езика, но пък имал проблеми с акцента, за които сам призна преди време.

„В общи линии го говоря добре. Но имам акцент и си давам сметка, че мога да го преодолея само с много усилия, и то навън. В чуждите продукции обаче рядко ми се налага да го използвам. Във филма на Долф Лундгрен играя руснак и не се старая да говоря кой знае как. Перкам, както знам. Самото участие във филма обаче е незаменим опит. До този момент не бях правил чист екшън, в който нося два калашника, стрелям през половината време, участвам в каскади. Беше забавно, научих много неща”, признава актьорът.



Миналата година той усети отблизо какво е да си до световните знаменитости на червения килим. Той и съпругата му присъстваха на бляскавата церемония по връчването на големите награди на култовото списание „Емпайър”.

„Да бъдеш в компанията на актьори от ранга на Гари Олдман и Дани Де Вито е просто страхотно, а да преминеш по червения килим наравно с тях е неописуемо. Щастлив съм, че бях част от тази фантастична вечер и искрено се надявам съвсем скоро да имаме поводи за радост именно на такива събития, където признание ще получават български филми”, сподели Бахаров след завръщането си от Лондон.

Мега събитието в Лондон бе незабравимо преживяване за него и именно тогава вероятно е решил да опита късмета си на Запад. Въпреки това той не е готов да се раздели с родната сцена и колегите му са категорични, че ще се прибира за всичките си постановки, както и ще продължи да се снима в играта на „Националната лотария”, където е водещ.

Предаването също е много важно за актьора, не защото го дават в национален ефир, а защото има възможността да раздава пари и да прави хората щастливи, което признава, че го зареждало с много позитивна енергия.

Свързани новини