search icon

Любопитно

SKILLET на SOFIA ROCKS 2014

Нашумялата банда SKILLET се присъединява към петото издание на SOFIA ROCKS

Метъл бандата SKILLET става част от програмата на SOFIA ROCKS 2014.

Това ще е първият концерт на американската метъл група в страната. След по-малко от 4 месеца бандата, която има осем албума зад гърба си, два от които с номинация за Грами и повече от 2 милиона продадени албума в САЩ, ще се появи на сцената на стадион „Академик“.

Българските фенове на твърдото звучене ще имат удоволствието да се запознаят с музиката на бандата (John - вокали/ бас, Korey Cooper - съпруга на John; китара/ клавири/ беквокали, Jen Ledger - барабани/ вокали и Seth Morrison-соло китара.), която се радва на изключителна популярност. Този факт никак не изненадва предвид постигнатите успехи.

Предпоследният им албум – Awake, дебютира под номер 2 в класацията на Billboard 200 и буквално месеци след пускането си на пазара става платинен, триумфирайки наред с албума El Camino на мега звездите Black Keys и Babel на Mumford & Sons. Бандата спечелва място в топ 5 в класацията за „Най-продуктивна банда през 2011“ (Hardest Working Bands), а клиповете на групата пък се радват на над 300 милиона гледания.

Съвсем скоро на пазара се появява и последното творение на SKILLET, озаглавено Rise, в което всеки детайл изглежда изпипан до съвършенство, а траковете представят една цялостна и завършена концепция.

Албумът носи пламенно послание и е отражение на амбициозната и опияняваща хармония, която цари в екипа.

Между Rise и предишните албуми на бандата има една основна разлика – „За първи път в текстовете използваме „ние“ вместо „аз“, защото вярваме, че албумът е за всички нас. Това е лозунг!“, обяснява Cooper.

Но това не е всичко, което прави Rise толкова увлекателен – последователността на песните също крие своята тайна.

„Идеята за последователността дойде, когато избрахме 10 от общо 11 песни. Докато ги записвахме, започнахме да осъзнаваме, че нещо се случва – този албум наистина разказва една история.“, споделя Coopеr за концепцията на албума.

„Rise разказва историята на типичния американски тинейджър, който навлиза в света на възрастните и се изправя за първи път лице в лице със световните проблеми.“ – продължава още Cooper, който е дълбоко заинтересован от ерозията на вярванията у младите хора в днешно време, породена от отчаяното им желание да се впишат в заобикалящия ги свят.

Групата ще се появи на сцената заедно с 30 SECONDS TO MARS, THE OFFSPRING, MANDO DIAO, ALCEST и OSSSY, a билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет. Цена билетите: 90 и 110 лв.

Свързани новини