search icon

Любопитно

Марая Кери свали 30 кг за 6 месеца

Марая призна, че се чувствала като балон през последните два месеца преди раждането

Всички, които следят новините около световния шоубизнес, знаят, че преди около година Марая Кери роди близнаци.

Дългоочаквани бебета, които донесоха много радост на известната певица и нейния съпруг Ник Кенън.Бременността обаче донесе на Марая и допълнителни над 35 кг, с които звездата се бори след раждането. Рязкото увеличение на теглото ѝ съвсем не се дължи на безконтролно хранене.

Певицата сподели, че е направила спонтанен аборт малко след сватбата си с Кенън, а следващата ѝ бременност била особено тежка: не трябвало да се движи, приемала купища витамини и минерали, а на всичкото отгоре хормоните й тотално откачили.

Марая призна, че се чувствала като балон през последните два месеца преди раждането: "Подувах се с всяка изминала минута! Беше истински кошмар, защото не можех да ходя, а в същото време ми беше неудобно да седя или да лежа".

Година и няколко месеца след края на бременността си обаче Кери изглежда все по-добре и това отдава до голяма степен на специална диета, за която разказва FitWell.bg.

Още в края на миналата година певицата сподели в шоуто на Роузи О'Донъл, че е отслабнала с 30 килограма за шест месеца. Тайната се крие в хранителния режим, индивидуално разработен за нея от "Джени Крейг" – програма, която носи името на своята създателка.

"Джени", както е известна компанията сега, стартира в Австралия през 1983 г., а две години по-късно стъпва на американска земя. Днес тя е част от Nestlé Nutrition и оперира още в Нова Зеландия, Канада, Франция, Великобритания и Пуерто Рико.

Системата предлага индивидуален подход в борбата с килограмите и задържането на резултатите, като комбинира консултации с диетолози и нутриционисти, меню с богат асортимент от замразени и други храни, както и изготвяне на персонални тренировъчни схеми.

Марая Кери първо се среща с диетолог, който прави режим, съобразен с тежката ѝ бременност. Дневният прием на калории е ограничен до 1500, разпределени максимално балансирано между основните макронутриенти: превес има протеинът, следван от въглехидратите и мазнините.

Певицата отслабна с около 20 килограма само за 3 месеца, тъй като голяма част от тях били под формата на задържана в тялото вода. След още 3 месеца, до тази пролет, общата равносметка е минус 30 килограма, корица на списание Shape и видимо отлична форма.

Кери не пропусна да отбележи, че след раждането на близнаците ролята на диетата ѝ е от решаващо значение в борбата с излишното тегло. "Вече обаче не става дума за това как изглеждам, а за това дали съм здрава. А доброто здраве ми гарантира по-високо качество на живот и по-пълноценно прекарано време със семейството ми", отбелязва певицата.

Свързани новини