search icon

Top stories

Асен Блатечки пак краде?

Фен профил на Асен във Фейсбук сви снимка на бургаски фоторепортер

Фен профил на Асен Блатечки във Фейсбук постигна много добрия за българския пазар резултат от 3690 споделяния с крадена снимка на бургаския фоторепортер Румен Раканов от архива на агенция Булфото.

Актьорът в последните месеци е особено популярен с участието си в реклама, показваща как не бива да се краде интелектуална собственост. Бурни реакции в Мрежата предизвика сюжетът на рекламата, която показва Блатечки да краде от един домашен хладилник посред нощ, пише Kliuki.bg.

Не е ясно дали зад страницата във Фейсбук стои наистина Блатечки, или това е фалшив профил, но при всички случаи администраторите потриват доволно ръце от успеха на снимката, постигнат на чужд гръб, и оферират добри цени за влияние в нета към агенции и фирми.

За тази измама сигнализира друг член от екипа на Булфото – Евгени Димитров, чрез страницата си във Фейсбук. Това разкритие обикаля из социалната мрежа и вече има редица споделяния и коментари.

„Който иска да краде интелектуален труд – ще го направи. Който го уважава, ще го подпише, ще пита, ще плати. Проблемът е в баланса между това какво са ти дали мама и татко и какви са ти финансовите възможности”, четем поредния коментар в мрежата.

Истината е, че кражбата със сигурност ще се отрази негативно на имиджа на актьора, коментират наблюдатели на случката.

Снимки: Bulphoto

Свързани новини