search icon

Любопитно

Кубрат Пулев обмисля дали да се бие

Титлата остана вакантна, след като настоящият шампион Роберт Хелиниус (Финландия) претърпя операция на рамото

Кубрат Пулев още обмисля дали да се бие с украинеца със сръбски паспорт Александър Димитренко за европейската титла при тежките в профибокса.

“Мачът не е сто процента сигурен - каза Кобрата, който в почивния си ден отиде на поход на Витоша. - Всичко зависи от мен - дали съм готов за подобна среща. Говорих с моя мениджър, който ми каза да си помисля. Предстоят още разговори. Все пак, ако се съглася, най-рано този бой може да е в края на март”, допълни пред "Труд" боксьорът.

Титлата остана вакантна, след като настоящият шампион Роберт Хелиниус (Финландия) претърпя операция на рамото и ще отсъства от ринга поне 6 месеца. А Димитренко е първият претендент за трофея. До момента сърбинът има 32 победи от 33 мача и само една загуба. “Ако се стигне до бой, това ще е най-тежкият ми съперник досега”, призна Пулев.

Преди седмица Кобрата защити за първи път трофея си на Международната боксова федерация - интерконтинентална, като отказа британеца Майкъл Спрот в деветия рунд.

Същевременно двама юноши, които не са в националния отбор, са уличените със забранени стимуланти. Ден по-рано за това алармира шефът на Дисциплинарната комисия на БОК Никола Маринов.

“Докато не са излезли вторите проби, не е коректно да разкриваме имената на състезателите”, заяви генералният секретар на боксовата федерация Венцислав Николов.

Националите ни пък вече са оборудвани изцяло с нова екипировка - на “Асикс”.

Sportal.bg

Свързани новини