search icon

Съдби

Ива Екимова: Важно е да заспиш спокойно и да се събудиш с усмивка – другото е прах

"Който не е способен да се съобразява с мен – значи не е за мен!"

Тези дни се навършиха три години от смъртта на Дими от „Сленг”, който загина в жестока катастрофа с мотор.

Днес в живота на вдовицата му – тв водещата и пиарка Ива Екимова, има нов мъж – Петрозар, от когото дори тръгна слух, че е бременна. Дали е така и как се чувства дъщеричката й Дара, тя споделя специално пред „ШОУ”, пише blitz.bg.

- Ива, три години след смъртта на Дими, усещаш ли още присъствието му в живота си? В миналия ни разговор ми сподели, че той ти помага там, където се намира сега, и това става все по-осезаемо... Какво означава това?
- Категорично мога да заявя, че не сме се разделяли нито за миг. Спомням си в трудни моменти, когато съм била в безизходица, да призовавам татко ми за помощ…

*Дими и Ива

- Всичко, което трябва да знае, ли си обяснила на дъщеря ви Дара? Все пак тя е дете, макар че от теб знам, че е много, много зряла и подготвена за възрастта си – разбира ли например какво и защо се е случило нещо толкова лошо с баща й, как се справяш ти с всичко след него и т.н.
- Този въпрос сме го дискутирали много пъти и в мъничкото й сърчице тати е жив. Всичко споделяме. Мога да кажа, че нямам по-близка приятелка от нея.

- А отношението й към Петрозар какво е? Допускам, че чисто по детски изразява ревност, може би страх да не я измести той от сърцето ти (което е абсурдно, но едно дете би могло да си го помисли)?
- Не, напротив, аз трябва да се боря за място в сърцето й срещу Петрозар. Разбират се великолепно и са много близки.

*Ива с Петрозар (Снимка: Bulphoto)

- Поглеждайки назад във времето, има ли грешка, която си допуснала в живота си, и тя е е оказала фатална?
- И да е така – не мога да се върна назад. Мога само да си науча урока си.

- Преди време си спомням, че се пошегува със себе си, казвайки: „Аз съм зла, обсебваща и проклета. Ужасявам се, че пак ми се е паднал свестен мъж”, визирайки Петрозар. С какво си толкова зла, ако не е тайна?
- С всичко. Петрозар е много добър мъж и великолепен човек. Честно си признавам, че няма да допусна външни фактори да ръководят живота ми и да ми подават готови решения. В този смисъл не му позволявам много свобода в партньорските ни отношения. Имам предвид спрямо мен. А иначе е свободен да прави всичко, което обича – колела, ски, тенис, купони. Когато не ми се участва, просто казвам, че не искам и толкоз. Който не е способен да се съобразява с мен – значи не е за мен!

- Може би е малко встрани от теб, но искам да те попитам като жена, като майка за нещо, което ме потресе, когато го разбрах – за жестоката драма, която споходи певицата Таня Боева, която изгуби бебето си наскоро. Не знам дали се познавате лично, но ако имаше възможност, какво би й казала или направила?
- О-о-о, съжалявам – това е ужасно! Съчувствам й с цялото си сърце. Познаваме се от времето, в което работех като тв водещ. Не знам подробностите около загубата, но й пращам позитивна сила и енергия с цялата си душа. С моя приятелка се случи това наскоро и знам колко е тежко...

- Смяташ ли, че телевизията допринесе с нещо за смъртта на известната ни режисьорка и критичка Васа Ганчева?!
- Не, това не е вярно, не мога да се съглася с тези медийни трактовки. Когато човек си отиде без време, всеки прави упражнения по теоретизиране за причините. И да се заровим във фактите – няма смисъл. Това няма да върне живота на човека, нито ще промени скандала, в който бе забъркано името й. Все си мисля, че е някак важно да заспиш спокойно и да се събудиш с усмивка – другото е прах.

Интервю: Анелия Попова

Свързани новини