search icon

Съдби

Ромина Андонова: Мъжът трябва да е мъжкар

Новите познанства са хубави, но сега определено се отсява по-трудно. Държа повече на хората, които са с мен от години

- Ромина, вие сте "Мис България" и всичко живо, богато и мъжко ви ухажва. Как успяхте да откриете гадже, което е с вас само от любов?

- С Дарко се познаваме, преди да сложа короната. Достатъчно време, за да го преценя. Неговото отношение по никакъв начин не се е променило, след като спечелих титлата. Нито пък аз съм се променила. Засега все още не съм се сблъсквала с мъже, които използват жените.

Новите познанства са хубави, но сега определено се отсява по-трудно. Държа повече на хората, които са с мен от години. Имам много малко приятели. Винаги съм дружелюбна, никога не съм злонамерена или с предразсъдъци, но това не означава, че допускам всеки до себе си.

- Ревнувате ли се с Дарко?

- Има известна нотка на ревност, но това е нормално, когато човек обича. Много здраво сме стъпили на земята. Двамата сме достатъчно известни, всеки в своето си поприще. Не смятаме да правим глупости. Ако усетим, че връзката ни е изчерпана, просто ще се разделим.

Той е много различен от останалите футболисти. Особено като гледам какво се случва с някои. Не е похвално, доста е грозно. Защо не си гледат футбола, за всичко останало си има хора. Затова казвам "браво" на моя приятел. Той най-малко се стреми към подобни медийни изяви.

Не иска името му да се свързва с жени, а само с играта. Все пак там е най-добър. И с това ме е спечелил. Имаме си вяра един на друг.

- Как ще коментирате слуховете, че Дарко е влизал в пререкания със съотборника си Еньо Кръстовчев заради вас?

- Някой постоянно тиражира клюки. Друг нон стоп ги коментира. Кой ли не беше? Имало е такива истории, че ме е било срам да погледна намесените хора след това. В България това е най-бързият начин да грабнеш вниманието на читателя. Дори първото нещо, което ме попитаха за самия конкурс, беше дали съм знаела коя ще спечели, дали е било нагласено.

- Какви качества трябва да притежава един мъж, за да ви привлече?

- Ами който иска да се пробва, да гледа Дарко. Никога не съм държала на визия. Има много красиви момчета и момичета, но като не могат да покажат нищо друго, просто не си заслужават. А и красотата е до време. След като пуснат корем и бузи накъде? Обожавам момчета с тънко чувство за хумор, каквото притежава Дарко.

Държа той да знае какво искам, а не аз да му го казвам. Да не казвам "Гушни ме", "Целуни ме"; а той да го прави, защото го усеща. Най-големите проблеми между половете идват от това, че жените имат очаквания, за които мъжете няма как да знаят. Наясно съм, че няма човек, който да знае какво искам, но пък съм намерила такъв, който го усеща. Явно не е невъзможно. Мъжът трябва и да е мъжкар, но в истинския смисъл на думата - да не е някаква пошла любов, която само да се коментира из медиите.

- Казвате, че някой ден искате да имате голямо семейство и деца. Наближава ли?

- Все още мисля, че съм малка. Има какво още да видя. Искам да пътувам. Все още се обаждам на майка ми за щяло и не щяло, дори за това какво да си купя или какво да облека. Представяте ли си, ако имам семейство?! Все още не съм толкова зряла. Виждам майка ми какво отношение има към живота и колко е компетентна. Не съм способна на всичко това. Не знам как ще продължи връзката ми с Дарко, но много го обичам и ако се случи да имаме семейство, ще съм още по-щастлива. А и до 30 години се надявам да се съм се наживяла.

- Какво мислите за връзките на някои жени от вашите среди с по-възрастни мъже?

- Имала съм приятелки, които са се занимавали с по-възрастни мъже, но аз нямам личен опит. Горната ми граница засега е 29. По-осъзнатите жени знаят какво искат, а това могат да го намерят само в по-възрастните мъже, които знаят как да накарат една жена да се чувства желана и обичана.

Така че донякъде ги разбирам. Но пък е друго, когато момчето е на твоята възраст, когато изживявате едни и същи емоции. Винаги спазвам единствен принцип - не се занимавам с момче, с което не виждам бъдещето си след 5-10 години. Иначе е просто взаимно губене на време.

- Значи нямате моментни увлечения?

- Аз съм моногамна. Приятно ми е мъжкото внимание, но имам сериозен приятел. Много хора могат да те искат, но ти
трябва да знаеш, че си с един
А разбирането, че си мъжкар, когато си бил с много жени, за мен е фалш. Би трябвало да си мъжкар, когато си бил с малко жени, но стойностни. Но дори и при някои дами самочувствието се гради на идентична схема.
Това е напълно абсурдно.

- Винаги звучите много уверено. Как успявате?

- Знам колко струвам. Знам какво съм инвестирала в себе си. Знам от какво съм се лишила. Жертвите, които правиш, те правят по-силен.

- След финала на конкурса "Мис Свят" бяхте изключително гневна. Мина ли ви вече?

- Да. Започвам да осмислям преживяното там. Осъзнавам каква възможност всъщност ми е била дадена - сама, без никой до мен, да представям държавата си и себе си. Не искам да звучи като оплакване. Независимо че не попаднах дори в топ 25.

- Имахте ли ли обожатали през месеца, който прекарахте в Китай?

- Не. Китайците са напълно различни от нас. На летището в Шанхай обаче имаше интересен момент. Срещнах трима бразилски модели. Момичетата веднага ми предложиха да ме представят - така, както си возех куфара. Искаха да ме изкушат, защото вече знаеха, че имам приятел. Но аз твърдо не се поддадох.

- Каква е истинската причина да се откажете от професионалното моделство - провала на "Мис Свят" или неотзивчивостта, която срещна от българска страна?

- Всъщност казах, че никога няма да направя модата моя професия и няма да разчитам само на подобни ангажименти. "Мис Свят" в никакъв случай не е разочарование. В родината на всяко едно от момичета имат съвсем различна представа за конкурса и статута на миските. По-скоро ситуацията в България ме разочарова.

Веднага след "Мис България" ме поканиха на ревю за 30 лева. Тук си измиват ръцете, че участието е за престиж. Какъв престиж? Аз съм "Мис България" и на какво дефиле трябва да се появя, за да си вдигна повече престижа. Само разходите ми, за да отида, са повече от 30 лева.

- А сега накъде? Какво ви привлича повече - биологията или телевизията?

- Телевизията. Продължавам да уча биология, разбира се. Имам няколко предложения да се появява в ефир, но все още не съм много наясно какво точно искам. Честно казано, не ми се занимава с мода и лайфстайл, а с нещо по-сериозно и социално. Нормално е моделка да казва коя шапка с кои ботуши си подхождат, но този тип момичета вече са прекалено много из телевизиите. Няма нужда и аз да влизам в хора.

Източник: в. "Стандарт"

Свързани новини