search icon

Съдби

Фахрадин Фахрадинов: Каниха ме на кастинг за "Стъклен дом", но отказах

"Не си го слагам достатъчно, затова ме обвиняват в какво ли не"

Звездата на Фахрадин Фахрадинов, по прякор Фери, изгря покрай главната роля на автомонтьора Явор в сериала “Забранена любов”. Роден е в Котел, учил е в Сливен, Търговище и Варна, където завършва средното си образование.

 Като малък тренира футбол и бокс. Баща му, Хасан Седлоев, е бивш футболист. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на доц. Веселин Ранков, пише blitz.bg. Печели първия сезон на шоуто “VІР Dance”, в което партнира на фолкпевицата Райна.

В момента живее в Кърджали с актрисата Анелия Луцинова.

- Фери, почина ли си от “Забранена любов”? Снима повече от 300 епизода.
- Да, от една година вече не снимаме.

- Наричат те новия секссимвол на българското кино, като поставят името ти редом с Асен Блатечки и Калин Врачански?
- Никога не съм имал нужда да ме олицетворяват с еди-кой си. Знам си амплоато като човек, като визия, като излъчване, не съм имал нужда да ме гледат по тоя начин. Малко или много хората те окачествяват с определен типаж.

- Мечтата ти е била да станеш известен футболист като баща си. Ако не беше избрал сцената, щеше ли да пожънеш успехите на Бербатов?
- А-аа, не ми е било голямата мечта, хората го преекспонират. Просто тренирах, защото винаги съм бил спортна натура. Мечтата ми е била да бъда театрален и киноактьор, което постепенно се осъществява и ме прави щастлив.

- Във Фейсбук пише, че фикс-идеята ти е да пробиеш в Холивуд. Реално осъществимо или само химера е намерението ти да завладееш Меката на киното? Какви са засега шансовете ти?
- Не Холивуд! Мечтата ми е да се установя в Ню Йорк и да работя там като актьор в независими продукции по-скоро, а не в касови и комерсиални. С годините осъзнах, че вече харесвам не така нашумелите неща…

- Като какъв актьор се виждаш – романтичен, драматичен, трагичен, комичен?

- Много е сложно, толкова хляб имам да ям, докато се обособя като истински актьор. Засега ме влекат проекти, свързани с драматични пиеси, с трилъри. Зависи какво режисьорът може да изкара от теб. Няма постоянен типаж, ние сме хора на изкуството, като пластелин, в зависимост от човека, който ни проектира…

- Прочу се и и във “VІР Dance” с Райна.
- Да, отидох да потанцувам и се получи. Имах познания в някои стилове. С латиноамериканските, със състезателните танци не бях запознат, и една стъпка от тях не бях изтанцувал, но стана…



- Има ли конкуренция според тебе между “Забранена любов” и “Стъклен дом”?
- Хората повече харесват “Стъклен дом”, нормално е. Мога само да се гордея, че това е качествен продукт. Едно успешно начинание в така наречената ТV-драма. И двата сериала си имат и плюсове, и минуси. Ако трябва да бъда честен, не харесвам такъв тип сериали. Привличат ме съвсем друг тип типажи – криминални и пр., които нямат нищо общо нито със “Стъклен дом”, нито със “Забранена любов” Има хляб и във двата, особено в “Стъклен дом” засега.

- Не съжаляваш ли, че не попадна в екипа на “Стъклен дом”?
- Не, не… Каниха ме на кастинги, но не съм имал нуждата да участвам отново в ТV сериали. Прецених че, участието ми в 300 серии /”Забравена любов” – б.а./ е достатъчно, затова се насочих в последната година към театрални проекти. Скоро ще имам изяви в Русе, в Бургас, след това отново с Богдан Петканин отивам в Благоевград. И така се надявам на някои проекти, с които мога да опозная как стоят нещата в киното.

- Как се оправяше с хилядите фенки след звездния си миг – “Забранена любов”?
- Ами лесно се оправям, не знам, не съм обръщал достатъчно внимание. Един човек, когато стане публична личност, има хора, които го харесват и не го харесват. Просто си мил и нормален с тях.

- Какво означава името ти?
- Арабско е, свързано е с обич към Бога. Така ми обясни мой познат от Саудитска Арабия.

- Как се справи с компроматната война по твой адрес – голи снимки с възбуден член, изкараха те гей, порноактьор и какво ли още не?!
- С коя война?!… Ами като не си го слагам достатъчно… В началато се палих – щото толкова измислици, толкова глупости, намерили оттук-оттам някакви небивалици, наслагали оттук- оттам нещо.

- В крайна сметка гей ли си??
- Сексуалната ми ориентация е известна!

Интервю: Георги Андонов

Снимки: Bulphoto

Свързани новини