search icon

Любопитно

Кание Уест съжалява, че нарекъл Буш расист

Кание Уест съжали за направените от него коментари в телевизионно интервю

Кание Уест, който веднъж заяви, че на Джордж Буш не му пука за чернокожите, след бавната правителствена реакция на урагана "Катрина", съжали за направените от него коментари в телевизионно интервю.

"Мога да кажа на Джордж Буш, че казаното от мен беше в момент на объркване и нямам основание да го наричам расист", заяви музикалната звезда пред NBC. "Смятам, че в ситуация на големи емоции като тази, ние като човешки същества не винаги избираме правилните думи", заяви Уест.

Той отправи критики към тогавашния президент Буш по време на благотворително телевизионно шоу през септември 2005 г. за жертвите на урагана "Катрина".

Извинителният коментар на Уест беше направен, след като Буш заяви по американската телевизия, че обвинението за летаргичен федерален отговор на "Катрина" е водено от расистки подбуди и е бил един от най-отвратителните моменти по време на мандата му като президент.

След като научи за извинението на Уест, Буш заяви пред телевизия NBC, че оценява това действие. Той обаче допълни, че не става въпрос само за Кание Уест, който бил цитиран единствено като пример за една среда, в която хората казват неща, които нараняват другите, допълва БГНЕС.

"Не съм човек, който мрази другите. Никой не иска да бъде наричан расист, ако в сърцето си вярвате в расовото равенство", заяви бившият американски президент.



 

Свързани новини