search icon

Top stories

Принц Хари е топмишена за терористите

Британските спецслужби са засилили охраната на кралското семейство заради заплахата от терористични нападения

Британските спецслужби са засилили охраната на кралското семейство заради заплахата от терористични нападения.

Извънредните мерки за сигурност бяха взети, след като миналата седмица бе разкрито, че ислямисти, свързани с Ал Кайда, подготвят атентати във Великобритания, Франция и Германия.

Особено старателно в момента се охранява по-малкият син на принц Чарлз – Хари. Според службите за сигурност той е основната мишена на терористите поради факта, че е офицер и е служил в Афганистан. Британските медии съобщиха, че охраната на британския престолонаследник е удвоена. Той дори е бил призован да избягва да посещава нощните клубове в Лондон, за да не стане жертва на терористичен акт.

Обикновено когато излиза нощем, принцът е съпровождан от трима агента на Скотланд ярд. През миналия уикенд обаче той е бил забелязан с шестима военнослужещи от спецчастите, които са били въоръжени с деветмилиметрови пистолети.

Засилена е и охраната на кралица Елизабет Втора и съпруга й принц Филип, както и на брата на Хари - принц Уилям. Значително са затегнати мерките за сигурността на принц Чарлз и съпругата му Камила, които са на посещение в Индия за Игрите на общността.

Британският таблоид „Дейли мейл” съобщи също, че синът на Елизабет Втора е подновил паник-стаята в дома си. Изданието отбелязва, че помещението съществува още от времето, когато той е бил женен за покойната принцеса Даяна. Сега обаче за първи път принцът споделя подробности за паник-стаята публично.

Според „Дейли мейл” тя е била изцяло реновирана и снабдена с достатъчно провизии, че да може да може принцът да преживее в нея две седмици.
рейтинг - 0 (0) Гласували изпр

Свързани новини