search icon

Top stories

Трактора свързвал дипломати с проститутки

Алексей Петров свързвал проститутки с дипломати, съобщи лидерът на Атака Волен Сидеров пред Нова телевизия вчер

Алексей Петров свързвал проститутки с дипломати, съобщи лидерът на Атака Волен Сидеров пред Нова телевизия вчера. Според Сидеров Трактора "бил много услужлив". Атакистът обясни че ставала дума за лица от израелското посолство с които капитан Петров завързвал контакти по тази причина.

"Той имаше връзки и с други представители на Израел, които бяха уличени по-късно. Неговите внедрявания в тази служба все още са покрити с недоизказвания", допълни Сидеров.

Междувременно стана ясно че ДСБ ще поиска чрез депутатите си да се провери дали държавният глава Георги Първанов през 2003 г. не е спрял уволнението на Алексей Петров, съобщи пред „Монитор" бившият шеф на НСС Атанас Атанасов. „Трябва да разберем защо двете заповеди на министър Георги Петканов за освобождаването на капитана не са приведени в действие. Моята информация е, че не е попречил Никола Филчев, както се твърдеше, а държавният глава," заяви Атанасов. Според него дори награждаването на Петров на 4 юли 2002 г. също е станало с ходатайството на президента.

Проверката може да се извърши по настояване на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, смята ексразузнавачът. „И Първанов и Петров са рожби на Държавна сигурност. Те са част от мафията, която и досега се опитва да запази статуквото. А това се опитва да разбие сегашното правителство", поясни Атанасов.

За връзки на президента с Трактора от ДСБ заговориха още когато избухна скандалът със стенограмата от разговора на Първанов с вицепремиера Симеон Дянков. Тогава от партията на Иван Костов поискаха държавният глава да пусне стенограмите от разговорите си с Алексей Петров. Първанов гневно отрече и заяви, че никога не се е виждал с него. Според лидера на "Атака" Волен Сидеров обаче Трактора е бил в делегацията на президента, посетила Швеция от 9 до 11 октомври 2007 г. и Китай още през 2003 г.
.

Свързани новини