search icon

Любопитно

Най-прочутият мюзикъл от Бродуей идва в Народния театър

Действието се развива в Ню Йорк

Прочутото музикално-театрално шоу „Компания“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще има своеобразна нова премиера в Народния театър.

Михаил Петров – режисьор на копродукцията между академичната трупа и операта в Пловдив, представя на 13 май, петък на Голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ страхотното зрелище в бяло. Всъщност известният актьор е първият в България, който посяга към историята, отдавна превърнала се в хит в американския афиш и не само.

Героите в историята живеят като във вариете. Действието се развива в Ню Йорк в наши дни. Основният провокатор на екшъна е Робърт, който не успява да реши дали иска да се забавлява като плейбой или е готов да надене хомота на брака. Около него бръмчат пет семейни двойки и дебатите им гравитират около въпросната дилема. Всеки от тях предлага изненадващи отговори, които варират от светска студенина до горещи емоции.

В ролите са Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова, Биляна Петринска, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Стелиан Радев, Илияна Коджабашева... Всички се справят блестящо с вокалните партии и танцуват за шестица. В българската версия на „Компания“ – тя се случва за първи път у нас, участват още оркестърът и балетът на Пловдив, диригент е маестро Константин Добройков.

Свързани новини