search icon

Top stories

Кои са най-известните Ергени по света?

"Ергенът" тръгна преди повече от 20 години.

В последните дни „Ергенът“ се превърна в най-коментираното шоу в България.

Истината е, че далеч не сме открили топлата вода с това шоу. Първоизточникът е американското шоу The Bachelor от 2002 г. Шоуто има 27 сезона, а всеки следващ надгражда сюжетната линия на предишния. Целта на всички сезони е в последния епизод ергенът да предложи брак на избраницата си и да има хепи енд. Първият ерген в историята на предаването е Александър Мичъл, а неговата избраница се казва Аманда Марш. В последния епизод той не й предлага брак, но двамата имат кратка връзка след шоуто, след която всеки поема по пътя си.

Един от най-интересните сезони в американския формат е през 2004 г. Тогава ергенът е Байрън Пол Велвик, спортен журналист и професионален състезател по риболов. Той обаче не бе избран еднолично за предаването. В първия епизод 25-те претендентки имаха шанса да изберат между Велвик и Джей Овърбай. В края на краищата избират Велвик, а той в края на сезона предлага брак на избраницата си и връзката им продължава пет години.

Друг любопитен сезон е с Хуан Пабло или по-известен като най-лошия ерген в историята. Той стана популярен с изказванията си за това, че не трябва да има гей ерген и с обидите към една от финалистките в неговия сезон. След това ABC излезе с изявление, в което се извини за поведението му и дори го премахнаха от Dancing With the Stars, където участваше.

През 2020 г. пък беше избран и първият чернокож ерген – 29-годишния предприемач Мат Джеймс. Въпреки това сезонът бе разкъсван от минали расистки скандали с една от участничките, която в крайна сметка се превърна и в победителка в изданието. Двамата обаче се разделиха още преди епизодите да бъдат излъчени, пише vbox7.

Свързани новини