search icon

Звездите

Учителят на премиерската щерка е гост-звезда в премиерен спектакъл

Пенко Господинов играе със звезден състав.

Пенко Господинов, който води класа на актьорско майсторство на дъщерята на президента Дарина Радева, е гост-звездата в премиерата „Перфектните непознати” на театър „София”.

Кинолюбителите със сигурност помнят филма на Паоло Дженовезе със същото име от 2016 година, които обра маса награди в Италия и се превърна в един от най-гледаните. Сега в сценичната версия освен Господинов ще гледаме още звезди: Лилия Маравиля - номинирана за АСКЕЕР 2023 за водеща женска роля в „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“; Елеонора Иванова, която направи своя кино фурор в „Чалга“ и спечели наградата на фондация „Стоян Камбарев“; Неда Спасова, Мартин Димитров, Алекс Иванова и Михаил Милчев, добре познати на аудиторията от сериала „Братя“; Мила Банчева, която всеки месец радва стотици деца, които гледат „Феята от захарницата“.

Според сюжета Ева и Роко – семейство в криза, решават да организират у дома си вечеря със стари приятели: две двойки и разведен мъж, който е обещал да представи на компанията новата си приятелка. Началото на вечерта съвпада с лунно затъмнение, а в хода на разговора домакинята предлага социален експеримент: всички да оставят мобилните си телефони на масата и да съобщават на останалите съдържанието на всяко получено съобщение или телефонно обаждане. Лека-полека Луната се скрива, а експериментът, започнал като простичка игра, скоро излиза извън контрол и разкрива най-интимните тайни на присъстващите…За първата театрална премиера в България на „Перфектни непознати“ споделя повече режисьорът Стайко Мурджев: "Драматургичният текст на Паоло Дженовезе - "Перфектни непознати" е интересен не поради успешната му кино версия, нашумяла преди няколко години, а заради сложните и неочаквани взаимовръзки между персонажите, извеждащи съвременни, но и неочаквани теми, които се отнасят към житието на модерния човек.

Може би телефонът, като феномен в живота ни, крие голяма опасност и тя е, че е способен лесно да ни съблазни да му доверим тайните си, но без никаква гаранция за съхранението и опазването им. Човекът е кутия на Пандора с няколко дъна. И трябва да можем да носим отговорност за любопитството си и последиците от него, когато решим да я отворим. Илюзия е, че познаваме някого, било то и най-близкият до нас. Не можем да познаваме напълно някого, както не е възможно да познаваме вселената изцяло.“ Премиерата е на 25 май, а следваща дата на постановката – 2 юни в „Сълза и смях“.

Свързани новини