search icon

Любопитно

Алек Алексиев открехва вратата към Апокалипсиса

Алекс Алексиев

През 23 век човечеството е преживяло природни катаклизми и жестоки войни, за да се установи в крехък мир, силно подобен на днешния.

Населението е намаляло, но храната и водата са ограничени и достъпът до тях е контролиран. А едно от най-скъпите неща на Земята е месо от извънземни, наречени „звездици“, защото то е лечебно и може да спасява животи. Това е апокалиптичният свят на бъдещето, в който ни отвежда най-новият български аудиосериал „Безбряг“ с автор Димитрина Събчева*. От броени дни той е достъпен в платформата за аудио и е-книги Storytel с гласа на актьора Алек Алексиев.

Той разказва историята на Ивана-Грей Петрова, която отчаяно се опитва да спаси живота на своето болно внуче, като осигури невъзможно скъпото, лечебно месо от „звездици“. Личната борба, чийто залог е животът на едно дете, се преплита с напрегнати сюжетни линии и поставя тежки морални избори пред героите и слушателите на десетте епизода на новия аудиосериал.

„Надяваме се „Безбряг“ да е следващият успешен пример за български аудиосериал след триумфа на „Мамник“, с който много се гордеем. През последните години той не само е едно от най-търсените и слушани заглавия в платформата ни, но продължи с наша помощ живота си като роман на хартия и спечели челните позиции на най-продаваните книги у нас. А към днешна дата вече текат и снимките и на бъдещия телевизионен сериал „Мамник“, коментира Лиза Василева, мениджър на Storytel за България.

Свързани новини