search icon

Top stories

Лили Иванова изпрати Маричков с бели рози

Снимка:Булфото

Над триста души чакаха от обяд пред църквата „Света София“ в столицата, за да изпратят в последния му път Кирил Маричков.

Час преди опелото в 13,00 часа площадът отпред бе пълен с хора, десетки венци и букети затрупаха храма. Катерина Евро дойде под ръка с приятелката си Марта Вачкова. Сестрата на Маричков Люба, жена му Веселина, която плака през цялото време, снахата и синът Кирил-младши бяха изцяло в тъмни тонове. В черно бе и Богдана Карадочева, която бе заедно с мъжа си Стефан Димитров, бившият културен министър Вежди Рашидов, Ники Кънчев, Етиен Леви, Дони и Иван Лечев, видя Hotnews.bg.

Всички те бяха с огромни букети в ръка, а мургави търговци бързо се ориентираха и започнаха да продават цветя направо пред черквата за космически суми. Най-голям бе венецът на „БГ радио“, Лили Иванова, която никога не ходи по погребения, пък и в момента концертира в провинцията, се отчете с бели рози както на погребението на Иван Гарелов. Маричков бе положен в затворен ковчег, което няма как да е иначе предвид тежката травма, която претърпя в петък вечерта в село Селановци. По повод събора в селото е имало концерт на група „Фондацията“, на която той е член. По време на репетицията Кирил Маричков паднал от сцената и си ударил лошо главата.

Свързани новини