search icon

Звездите

Азис е крал на попфолка с поредните си кражби

Азис си вдига акциите с крадени проекти.

Интересен спор се заформи покрай новия клип на Азис „Мръсница“. След като пусна дългоочакванто си парче, се появи предложение, че се е вдъхновил за клипа от култовия хит на Шаная Туейн „Man! I feel like a woman!”.

Самият Азис обаче го обори, като спомена Робърт Палмър и парчето му „Addicted to love”. „Извинявай, повече се доближаваш до Шаная Туейн“, контрира го фенка. По-наблюдателните вероятно са отчели, че в „Мръсница“ могат да се открият прилики и с двата клипа. Парчето на канадската певица е пуснато през 1999 г., когато е премиерата и на видеото към него. Хитът на Робърт Палмър пък е от 1986 г.

В клипа на Шаная Туейн действието се развива на червен фон, извикващ асоциации с огън. Певицата е облечена в черен костюм с вратовръзка и бяла риза, към които е и емблематичната й шапка. Към края на видеото Шаная сменя тоалета с черна рокля и бяла риза. През цялото време тя пее пред микрофон на стойка, а зад нея мъже с прилепнали блузи и лачени панталони свирят на различни инструменти. В клипа на Азис – също. Даже статистите-музиканти на "Краля" на попфолка са с абсолютно аналогична визия – лачени черни панталони и блузи в същия цвят като тези на „музикантите“ в клипа на Шаная. Имат и същите аксесоари на главите.

Въпреки очевидните прилики с клипа на канадската певица, не може да се пренебрегне и факта, че видеото на Азис има такива и с „Addicted to love” на Робърт Палмър. Общото между двата клипа е дамите с прилепнали черни рокли, които свирят на различни бели инструменти.

„Не бях пускал собствена песен от години, защото чаках тази. „Мръсница“ е парче, с което искам да ви представя моят си стил – Азис отвсякъде. Видеото е вдъхновено от най-айконик видеа в света за всички времена. Епохата на 80-те години винаги е било моето десетилетие. Време, в което пораснах като човек и храних сетивата си с музика и видеа от МТВ. Пожелавам ви незабравими моменти и красиви спомени с тази ми песен“, представлява се Азис при представянето на поредния си краедн проект.