Катрин Деньов  е родена на 22.10.1943 година в Париж, Франция.
Френската легенда получи специална награда за цялостно творчество на фестивала в Кан за 2008 г. При връчването на наградата Катрин Деньов за пореден път смая всички с елегантната си слаба фигура и изискания тоалет. Една от причините за елегантността на актрисата се крие в диетата, която тя е прилагала преди всеки филм и която използва и сега, когато цели да отслабне в талията, независимо от възрастта си. 

Преди още да е напуснала леглото Катрин изпива половин литър вода.
Половин час по-късно изпива чаша горещо мляко, в което е разтворена чаена лъжица какао и същото количество мед.
Петнадесет минути по-късно закуската приключва с един портокал или грейпфрут, който подпомага отслабването най-добре.
До обяда, който е към 13.00 часа, актрисата не яде нищо повече. Изпива обаче 1,5литра вода, като я поема на малки порции.
Обядът й обикновено се състои от 200 г нетлъста варена риба или бяло пилешко месо, в по-редки случаи от 150 г червено нетлъсто варено месо. Предпочитаната  гарнитура са 300 г зеленчуци без сол и мазнина.
Два часа по-късно Катрин Деньов изяжда 150-200 г кисело мляко, в което е разбъркана  лъжичка мед.
30 минути преди вечеря е редът на питие, убиващо апетита - 250 мл. вода, сок от един лимон и чаена лъжичка мед. То се пие на малки глътки.
Вечерята на знаменитата артистка е специална. Приготвя по следния начин: 1кг нарязан на едро праз лук, 500 г моркови (цел-витамин А) и 500 г домати (цел-калий) се варят в продължение на 20 минути в 1,5 вода. Готовият бульон се подправя с много малко количество кимион и се прецежда. През 10 минути се изпиват 3 дози от бульона, около 200 мл. всяка. След това се изяждат варените зеленчуци, подправени с малко растително масло и горчица.
Непосредствено преди сън се консумира чаша кисело мляко с чаена лъжичка мед.

Диетата може да се прави веднъж седмично или веднъж в месеца (в два последователни дни) с цел  разтоварване на организма. Самата Катрин Деньов обаче твърди, че ако целта е бързо отслабване в талията, е най-добре да се проведе в 3 последователни дни.