През последните дни "ВИП Брадър 3" започна да добива резливия вид на махленска седянка. Благодарение на "острия" език на Аня Пенчева, в Къщата се разрази драма, която раздели съквартирантите на два лагера.

Актрисата реши да подсили позициите си в шоуто, като компрометира Ивайла Бакалова чрез "истината" за отношенията й с покойния бизнесмен Илия Павлов и "съмнителното" й приятелство с вдовицата му Дарина. Повод за емоционалния й изблик бе признанието на миската, че дължи много на въпросната влиятелна дама и до днес тя е един от най-близките хора в обкръжението й.

Бившата на Сашо Диков я обвини, че продава по най-безсрамен начин душата и тялото си на силните на деня мъже. В отговор получи етикета "дърта интригантка".

Звездата от Народния театър подсили ефекта на казаното, като си стегна багажа и заяви, че ще напусне проекта в комплект с дъщеря си Пипи. После се сети, че да посяга към косите на Ивайла навръх Великден не я прави примерна християнка в очите на зрителите и смени аргумента - ще се оттегли поради факта, че екипът на шоуто манипулира монтажа и представя звездите в неблагоприятна светлина, пише в. "Монитор".

В извънреден лайв в неделя стана ясно, че ако Аня се откаже от благотворителността за сметка на личното си отношение към един конкретен участник, то ще го стори сама. Въпреки че й обеща безрезервна подкрепа, щерка й Петя изнесе пред Ники Кънчев друга стратегия в играта - "Тук се чувствам добре, имам приятели, затова мисля, че трябва да надскоча суетата си и да остана заради каузата".

Аня Пенчева забрави, че "ВИП Брадър 3" обръща внимание на децата сираци и тези с увреждания, а не на личните й драми с конкретен съквартирант.

И правилно. Изказването й, макар и смело, провокира въпроса кой е по-зрелият във ВИП семейството й. Очевидно Аня предпочита да скъса с мъдростта и да се облегне на скандала, когато става въпрос за привличане на внимание.

В друг проект на Нико Тупарев, Dancing Stars по bTV, не се поколеба да влезе в ролята на многострадална Геновева, като изтъкваше нараняванията си по време на репетиции най-настоятелно от всички. Личеше й, че гони победа на всяка цена и не е там, за да се забавлява, но си приписа статута на вдъхновение за всички домакини с липса на двигателна култура. Във "Вип Брадър 3" измести акцента от борбата с хепатит С към клюки от 1001 нощ, които дори в основата си да са истина, си заслужава да се коментират във фризьорски салон, а не в праймтайма на Нова.

Каквито и да са интерпретациите в триъгълника Ивайла - Дарина - Илия, Пенчева не е била ощетена по никакъв начин от случващото се помежду им. В този смисъл лежалият в затвора Емил Кошлуков има значително основание да подгони Малък Тошко с факли, заради режима на дядо му. Бакалова, която също се държи като ощипана ученичка, не изпълва със съдържание думичката "ВИП" и забравя, че не е в Къщата, за да брани достойнството си.

Работа на продуцентите е да озаптят кокошето парти във "ВИП Брадър" и да обърнат фокуса отново към каузите в основата на предаването. Ако явлението се окаже тенденциозно, състрадателният зрител едва ли ще дава по цял лев за есемес, за да гледа грозни сценки от квартални вечеринки. Фактът, че на звездите им се плаща, за да са герои в тях, ще ги дистанцира допълнително от малкия екран.