Красимир Аврамов, Ани Лозанова, Петя Буюклиева, Албена Вескова и танцьорите на кокили Треу Найт и Керън Ноланд не успяха да се класират на финала на Евровизия, въпреки новата хореография, и специалните ефекти, подготвени за тях от руснаците.

Държавите, които се класираха на финала на конкурса са Турция, Швеция, Израел, Португалия, Малта, Финландия, Босна и Херцеговина, Румъния, Армения, и Исландия. Следващият полуфинал е на 14 май, а крайният победител ще бъде определен на 16 май.

Краси Аврамов и екипът му не се класираха, но на финала все пак ще има българско участие - Мира Ауад от дуета на Израел,  е наполовина българка, наполовина палестинка.

Песента "Трябва да има друг път", изпълнявана от дуото Ахиноам Нини - Мира Ауад стигна до финала на 54-тото издание на конкурса Евровизия, който ще се проведе на 16 март в Москва.

Специални гости на конкурса тази вечер бяха момичетата от известния руски дует ТАТУ. Страната-домакин Русия и основателките на конкурса Франция, Германия, Великобритания и Испания ще се включат в надпреварата на финала.