22 стаи, фитнес зала, огромна веранда с барбекю, плувен басейн на зелена ливада - така ще изглежда къщата мечта, която вафленият бос Галин Анастасов ще вдигне за любимата си Галена.

Уникалната двуфамилна екокъща ще е с разгъната застроена площ от 1974 квадратни метра и ще бъде построена в кв. Картала във Велико Търново.

Освен 22-те стаи за живеене в сградата ще има и доста допълнителни помещения. Единственият каприз на Галена по отношение на бъдещото жилище бил да има цели стаи за гардероба и обувките й.

Палатът в иберийски стил ще е сред огромен зелен двор с плувен басейн. Той е съобразен изцяло със съвременните концепции за "зелен дом". Материалите за изграждането му ще снижават до минимум разхода на енергия. Част от захранването ще се осъществява от възобновяеми източници, обясниха запознати с проекта. Според Галин все още не било изчислено колко точно ще струва палатът.

"Мястото е наше. Това е една мечта, която трябва да осъществим веднага, щом дойдат по-добри времена, защото в тази икономическа криза трудно се реализират подобни мащабни проекти", каза той.

Наскоро от общината в Търново са издали всички строителни разрешителни за имението, в което освен прочутото семейство инвестира и братът на Галин Кристиан Анастасов.