Шеф Михалчев каза "сбогом" на "Мастършеф". Самият готвач написа в мрежите: "Приятели, на запитванията ви искам да кажа - няма да участвам вече в "Мастършеф". Благодаря на феновете за тези 7 години. Забавлявайте се с новото жури, желая успех", сбогува се Михалчев. В момента текат реклами за кастинга за новия сезон на предаването, а Би Ти Ви обмисля пак да вкара италианец в журито, твърдят запознати. Това е роденият в Германия, живял дълги години в Неапол и отворил ресторант в Пловдив шеф Марко Лукиари. В последните месеци Марко Лукиари е като абониран за участия в Би Ти Ви.

Телевизията още от есента залива ефира с негови включвания по всякакви теми, благодарение на което той става все по-популярен сред феновете на кулинарните тв формати. В същото време поддържа близки отношения с двама от досегашните членове на журито – Силвена Роу и Андре Токев, който в момента излежава присъда за шофиране в нетрезво състояние. Марко Лукиари бе гост в коледното издание на шоуто на Токев – „Ловци на храна”. Преди това той на няколко пъти е разказвал личната си история в ефира на Би Ти Ви.

Преди 12 години роденият в Германия, но живял в Неапол до 21-годишна възраст Марко обикаля света, за да търси място, където да отвори свой ресторант. Пътуването му го отвежда в Пловдив. Първоначално отхвърля идеята да работи у нас, но под тепетата се запознава с преводачката Милена, която му помага с езика по време на престоя. Две седмици по-късно Лукиари е влюбен и в България, и в Милена. Той решава да остане в Пловдив, жени се за преводачката си и отваря ресторант под тепетата.

Няколко години по-късно се появява и дъщерята на двойката – Сара, която говори и български, и италиански. Телевизионните участия не са му чужди, в предишния сезон на „Мастършеф” е водил мастърклас по средиземноморска кухня, така че би се вписал лесно в журито. Въпросът е обаче чие място би могъл да заеме. Все още не е съвсем сигурно, че шеф Андре Токев ще бъде освободен, след като влезе в затвора. Когато го арестуваха за шофиране в нетрезво състояние, Би Ти Ви не спря шоуто му „Ловци на храна”.

Макар че поддържа имидж на консервативна медия, телевизията може да прибере обратно готвача, тъй като той продължава да се радва на много фенове. В същото време за шеф Петър Михалчев отдавна се говори, че се чувства изморен и отегчен от работата пред камера. Според слуховете, той едва е издържал снимките на последния до момента сезон 7 на продукцията. След като обаче телевизията даде една година почивка, е напълно възможно камерите да са започнали да му липсват. За Силвена Роу е почти сигурно, че ще остане в „Мастършеф”.

Пловдивчанката вече прави и собствено предаване в Би Ти Ви – „Моето звездно парти”. То засега е планирано с два сезона, като вторият трябва да приключи малко преди старта на „Мастършеф” 8. Ако обаче има успех, тя може да подпише договор за още няколко сезона.