Няма концерти, няма турнета, няма награди. Корабът-майка го напускат някои от най-големите поп-фолк звезди, усетили, че е време за промяна и пълна свобода. "Пайнер" не е това, което беше в миналото. Десислава беше една от първите певици, напуснали "Пайнер" (по-късно се върна и пак напусна), години по-късно същото стори Камелия, която десетки пъти е изразявала несъгласието си с доста неща, които се случват с изпълнителите.

Андреа също бе една от големите звезди, тръгнали си от фирмата със скандал. Кариерата ѝ обаче все още не може да се съвземе от напускането. Галин пък създаде своя музикална компания, в която има малко, но млади и доста талантливи певци, които са супер пробивни на пазара у нас. Наскоро обаче стана ясно, че Галин вече не е също в "Пайнер", но ще продължат да му бъдат медийни партньори.

За Галена също се твърди, че вече не е във фирмата, но била запазила някои договорки с тях. Факт е, че тя все още присъства в каталога на фирмата. Мария също беше една от големите звезди на фирмата, но на този етап е замразила творческите си напъни. Наслаждава се на новия си богат мъж, но вече се носят слухове, че Мирослав ще е поредната ѝ финансова "жертва". Ако клюките се окажат истина, то до година-две Мария ще се завърне отново активно на клубната сцена, за да припечели някой тлъст лев (и нов съпруг). Емилия също сложи край на бизнес отношенията с продуцентите ѝ. Кариерата ѝ обаче е в тотален възход и има дори международни проекти с огромни гледания. Константин е друг изпълнител, който напусна фирмата, след като беше една от големите звезди там.

На този фон в "Пайнер" влизат нови попълнения, но музикалните им успехи са поставени под сериозен въпрос. Изпълнители като Малена, Палома Митева, Еви Аспарухов, Лина, Тина, Виан и т.н., се отличават с посредственост, еднакво звучене, визия и доста скромни гледания в онлайн платформите.

За момента Преслава, Ивана, Глория, Джена, Теди Александрова, Емрах, Данна, Алекс Робов, Диона, Илиян, Милко Калайджиев, Борис Дали и Яница са изпълнителите, които все още са верни на Митко Димитров. Вероятно те са и единствените, които биха събрали повече публика в някоя зала, пише vbox7.