Денди е на командно дишане в реанимация, а лекарите се борят за живота му, съобщават негови близки с молба да се дари кръв за спасението му. Hotnews.bg припомня, че участникът в „Биг Брадър“ и „Черешката на тортата“ бе открит в безпомощно състояние след като бил малтретиран в продължение на часове в апартамента си. "Приятели, моля ви, който има възможност да дари кръв за Денди, да го направи в Националния кръвен център на името на Любомир Илиев Милчев. Бележката трябва да се предаде в Окръжна болница "Света Анна". В понеделник може да се дари кръв и в самата болница. Положението е сериозно, той е в реанимация, на командно дишане.

Молим се за него!", пише Ива Николова. Призив за даряване отправи и актрисата Касиел Ноа Ашер. "Засега ни остава само да се молим Денди да има късмет! Който желае да дари кръв /има нужда/ може да го направи в Национален Кръводарителски център на името на Любомир Илиев Милчев. Оттам дават бележка, която носите в Окръжна болница св. Анна! А от понеделник можете да кръводарите и в самата Окръжна. Но аз ще ида утре - защото нещата са спешни.

Ако някой знае какво е станало с кученцето на Денди - нека пише. Ще се намери приемен дом за него, докато надявам се от все сърце Денди се оправи!“. Тя призова да не се спекулира с причините за тежкото състояние на Милчев, като отрече той да е направил бурен купон преди да се стигне до трагедията. Според оскъдната информация Денди е бил малтретиран от любовник, за да му прехвърли имоти и пари.