Когато в началото на 2022 Михаела Филева призна, че е изпратила най-трудната си година заради загубите, които е преживяла през 2021 година, само Hotnews.bg съобщи, че става дума за смъртта на дядо й. "Честита Нова година, приятели! Няма да ви лъжа, изпращам най-ужасната година в живота ми от много време насам в личен план, наложиха ми се сбогувания с най-близки хора“, изплака тогава певицата. Припомняме, че тя е израснала без баща, с когото и днес не поддържа връзка.

Таткото напуснал семейството още докато Филева била съвсем малка заради насилие. Днес той има друго семейство, а малката Михаела възприема дядо си като най-важното мъжко присъствие в живота си. Затова и не може да го прежали, въпреки че той починал преди година. "Една година без най-любимия ми дядо. Толкова много дължа на него, беше единствената мъжка фигура в живота ми - като баща. Едва ли някога ще спре да ми липсва", пише в мрежата Михаела.

И допълва, че от него е наследила любовта към математиката, научил я е на дисциплина, която към днешна дата й се отплаща многократно. Михаела побърза да даде съвет на приятелите: "Приятелско напомняне - обади се на баба и дядо, за да им кажеш колко ги обичаш. Идва момент, в който и да ти се иска - няма кой да вдигне телефона от другата страна". Днес певицата е щастлива с приятеля си Стефан, който е висш мениджър в просперираща фирма.