Таня Боева отново говори за психическия и физически тормоз, на който е била подложена в последните пет години, но пак категорично отказа да назове имената на поръчителите, чу Hotnews.bg. Това обаче направи другият потърпевш от този тормоз-очевидно мъжът до певицата, който обаче не показа лицето си, нито каза името си. Той прочете части от разследване на полицията и прокуратурата, която доказва, че свекърът на Боева е в основата на заговора. Имената на Бургунджиев-бащата на бившия мъж на изпълнителката композитора Михаил Бургунджиев бяха заглушени, но на няколко пъти бе споменато за „бившия й свекър“.

„Ситуацията, в която бях поставена не позволяваше нито физически, нито емоционално да работя, да творя. Това бяха едни постоянни атаки от организирана група хора, криминално проявени лица, част от които излежават присъди. Бизнесмени, шефове на полиция- такива хора се занимаваха с мен през последните години. Нямах възможност да се занимавам с творчество, беше въпрос на оцеляване за мен и моите близки”,повтори отново Боева в интервю за Нова телевизия, след като през есента на миналата година говори по въпроса и в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Всичко започнало през месец септември на 2017 година. „Бях спирана по улиците и заплашвана от внушителни фигури. Заплашваха ме, че с мен ще се случи най-лошото, че няма да виждам детето си и ще отрежат главата ми. Това, което прочетох на страниците на разследването, за мен ми дава отговор защо се случи всичко това”, разказва още Таня Боева, която е благодарна за подкрепата от близките си-сина, мъжа до нея и майка й.

Според Боева, която отказа да отговори дали е била жертва на агресия от страна на бившия си съпруг, справедливостта не е възтържествувала. Злосторниците атакували дома й в Стара Загора, където счупили видеокамери,а софийският й дом е бил обран. Нападенията винаги са били по празници, заяви певицата, която след пет години далеч от сцената пуска нова песен.“ Нямам търпение да снимам клипа към нея и да я представя на публиката“, каза още Боева.