search icon
search icon

Лили Иванова приключва с "Последен валс"

Премести първия концерт във Варна

Лили Иванова спира с турнетата, научи „Телеграф“. Обиколката, която стартира от 3 септември във Варна и с финал през декември в НДК, ще й е последната. Предвиждаше се тя да започне от Летния театър в морската ни столица, но концертът в петък ще бъде преместен на закрито заради прогнозата от дъжд.

Лили репетира нова песен за турнето си, научи „Телеграф“. Става въпрос за една от най-знаковите композиции в края на миналия век - „Последен валс“ с добавка „сбогом, любима“. Нейни автори са двама Александровци – Кипров на музиката и Петров на текста. Любопитно ще бъде как точно този шлагер, популярен през 90-те години, ще бъде изпят от примата, защото текстът е с политически смисъл.

Паметливи пък припомнят, че Лили е пяла по концерти на червената партия най-вече заради молбите, които й е отправял Стефан Данаилов, на когото нямало как да откаже. А и текстът сега може да бъде без политическите намеци. Но пък се получава нещо наистина уникално - „Последен валс“ за последното турне на примата. А след това Лили ще има само епизодични концерти – нещо като „Частен случай“ - хит пак по текст на Александър Петров.

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари