search icon
search icon

Ето кои са победителите на "Бургас и морето"

Драгомир Драганов представи участниците

Певицата Кристина Дончева и вокалният ансамбъл "Фортисимо" спечелиха 38-то издание на Националния песенен конкурс "Бургас и морето" с песента "Заклинание" по текст на Ивайло Вълчев. Те бяха определени за любимци на публиката и взеха първото място на слушателите.

Второто място в конкурса зае песента "Всичко е море" по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, в изпълнение на Вили Русева. "Животът ни е сцена", изпълнена от Гергана Великова и Георги Дюлгеров, грабна третата награда. Тя бе връчена от Генералния директор на БТА Кирил Вълчев.

Националният конкурс бе открит от заместник-кметът по култура Диана Саватева. Тя каза, че фестивалът е знаково събитие за духовния ни живот и е принос съвременната музикална култура на Бургас.

Водещи на конкурса бяха Драгомир Драганов и Атанас Стоянов от БГ Радио. Зрителите в Летния театър имаха възможността да чуят 14-те финални песни, допуснати до конкурса от подборната комисия. Почти 60 песни бяха заявени за участие от автори от цялата страна. Всички песни са нови, написани специално за "Бургас и морето".

Тази година журито, което оценяваше песните, бе в състав - Кирил Вълчев, диригентът Цанислав Петков, музикантът Дани Милев, радиоводещият Атанас Стоянов, Светослав и Благовест Аргирови. Музикалното събитие се проведе снощи в Летния театър в Бургас.

Още от hotnews

Коментари