През 2012 година водещата Нана Гладуиш публично призна за битката си с рака на гърдата. Тогава основава фондацията си „Една от 8“, която помага на жени с онкологични заболявания. Пет години по-късно беше отново диагностицирана с болестта, а сега е в ремисия. В интервю за вестник „Галерия“ Нана споделя, че е изкарала в началото на тази година коронавирус без да изпие нито едно хапче.

"Живяла съм четири-пет месеца без да приемам храна, при втората ми онкологична диагноза, само ближа плодове, имах горчив вкус в устата. Така че съм минала през много по-страшни неща. Не казвам, че ковид беше лесен, защото имах няколко тежки дни, в които имах чувството, че всеки момент ще падне и ще умра. Но подходих с разум. Може би малко прекалих с това непиене на лекарства, дори витамини не вземах. Приемах по четири литра вода и от 47 кг паднах на 45".

Въпреки че има изградени антитела водещите се ваксинира и споделя, че винаги се е доверявала на медицината, затова е предприела тази стъпка. "Ако кажеш, че си се ваксинирал ти казват колко си проста, ако споделиш, че няма да го направиш пак не са доволни - няма угодия. Всеки има право на мнение. няма нужда от обиди.


Днес, четири години след като чува за втори път страшната диагноза рак, Нана се надява да е добре. Сега и предстоят отново изследвания, защото е високорисков пациент и се налага на всеки 6 месеца да се проследява. Последното изследване било през октомври миналата година и всичко е било нормално. "Това е втората ми диагноза в рамките на 10 години, което много мачка психиката. Винаги го има притеснението, колкото и да си се успокоил и да се чувстваш добре. Когато имам насрочен преглед или кръвни изследвания треперя“.

В момента Гладуиш е на поддържаща хормонална терапия, която продължава десет години, а понякога и до края на живота. Лечението й преминава в Израел, но пандемията променя ситуацията и сега ще се изследва у нас.

източник: Hotarena.bg