Певицата на народа Ивана продължава да пее и вярва, че това би искал баща й, който почина наскоро.“Казват, че времето "лекува", това не знам. Но знам, че музиката, пеенето, аплодисментите и усмивките ви, винаги са правили душата ми удовлетворена. Знам също, че баща ми с тази си музикантска душа, би направил и би искал същото за мен- да пея и да продължа!”, написа в социалните мрежи звездата, която утре има участие. Всички в родния на певицата Айтос познава и уважават Тодор. Популярният акордеонист си отиде за дни, след като изгуби битката с Ковид-19.

Човекът минавал за добряк, веселяк и голям майтапчия. Никога не се оплаквал от здравословни проблеми. Радвал се на живота и дори забравил, че преди 30 години претърпял сърдечна операция. След което лекарите му предписали лечение с хапчета и в никакъв случай да не натоварва „моторчето” на тялото. Той обещал да спазва съветите им и с удоволствие се прибрал в дома си.

Дни преди да си отиде, пил студена бира. Като се събудил, гласът му бил изчезнал. Решил, че е от студеното и че след ден-два ще се оправи. Минали цели 3 дни, но нищо не се случвало. Гърлото го боляло и едва намирал сили да общува с близките си. Семейството решило, че трябва да го види лекар и да му бъде направен за всеки случай и PCR тест. Резултатът се оказал положителен и бащата на певицата бил настанен в айтоската болница. Докато Ивана и майка й решавали дали да го местят в Пловдив и къде ще е най-добре лекуван, популярният акордеонист издъхнал. Всичко се развило светкавично бързо, за ужас на близките му. Тодор Калудов обожавал тракийските хороводни песни.

Още като ученичка днешната звезда придружавала родителя си по морските курорти, където той свирел на акордеон, а тя пеела. Баба й също била уважавана певица в района. Приживе баща й споделял, че иска един ден да го изпратят във вечния му дом с народна музика и ако може - без плач и сълзи. Близките му се съобразили с неговата воля. Опелото се състояло в тесен кръг от около 30 души. Присъстващите се опитвали да утешат певицата, която едва сдържала сълзи и емоции. Разстроена била и дъщеря й Теодора, кръстена на дядо си.