Калин Врачански влезе в ролята на героя си от най-новия български сериал „Господин Х и морето” и засипа с рози всички дами, дошли на предпремиерната прожекция. Звездата играе неустоим за дамите измамник, който решава да заживее във Варна и започва да се представя за уважаван учител, пристигнал току-що от Финландия. В обкръжението му веднага се завъртат няколко красиви жени- в ролите Алекс Сърчаджиева, Доротея Толева, Станислава Николова, а срещата им поражда куп комичния ситуации.

Авторите на сериала обаче са категорични, че той не е само комедия, но и криминална драма, наситена с препратки към сегашното състояние на политиката и образованието у нас. Алекс Сърчаджиева не дойде на предпремиерата, ангажирана с изнасянето на 40 дни от кончината на съпруга й Иван Ласкин. Нейната колежка Доротея Толева- близначката на жената до продуцента Андрей Арнаудов Емануела, зарадва всички зрителки с новината, че сериалът ще поддържа специален блог за случващото се с нейната героиня и така всички ще могат да й пишат с мнение за личността на героинята й.

Доротея Толева (вляво) и Станислава Николова

„Господин Х и морето”, който е сниман през лятото на 2018 година основно във Варна, започва излъчването си от 1 март по Нова телевизия. Заснетите серии са 12 и те ще се излъчват всеки петък от 20 часа. В сериала участват още Стоян Радев, Любен Кънев и Стефан Щерев. 

Екипът на филма