Нов рунд във войната за короната на Мисис България се разгоря, след като тазгодишната носителка Надя Недялкова обяви, че все още е носителка на приза. В писмо до Hotnews.bg тя разкри мръсни тайни от кухнята за конкурсите за красота и директно обвини организаторите в лъжи и опит за рекет. Става дума за фирмата „Мисис Юнивърс“ ООД, която през март обяви, че взима короната на Недялкова, защото тя отказала да участва в международен конкурс.

Миската обаче твърди, че никъде в договора й не е упоменато, че трябва да го прави: „Договорът, подписан между мен и „Мисис Юнивърс“ ООД не съдържа клаузи, които да ме задължават да участвам в международни конкурси, респективно аз като Възложител по този договор не съм възлагала на „Мисис Юнивърс“ ООД да организира участието ми в конкурси, в които има турове по бански. Договора не съдържа клауза, според която короната да бъде отнета при отказ от участието ми в определен конкурс. Връчването и отнемането на короната „Мисис България 2017“ се предхожда от конкретни процедури, като до момента процедура по отнемане на короната не е проведена. Публичното заявяване, че короната „Мисис България“ ми е отнета не може да замести нито фактически, нито юридически процедурата по отнемането. В този смисъл медийните изявления от страна на „Мисис Юнивърс“ ООД за отнемане на короната не са верни”.


Освен това тя твърди, че от фирмата –организатор се опитват да я изнудват: „Мисис Юнивърс“ ООД печели от всяко явяване на конкурс. Дружеството очаква аз и момичетата да харчим пари на семействата си, за да получи процент от това. Това е причината за нервността им. Това е опетняване на конкурса
Мисис България не е конкурс за плеймейтки, а за най-красива омъжена българка. Конкурсът не включва голи снимки и дефилета по бански. „Мисис Юнивърс“ ООД ми предлага участие в конкурси по бански и съмнителна репутация и така опетняват цялата идея на Мисис България. Никога и никъде не съм подписвала договор, че ще трябва да се снимам без дрехи. Идентично е поведението на „Мисис Юнивърс“ ООД с всички момичета – притискат и изнудват. Повечето от участничките мълчат, защото ги е страх от калната медийна кампания след това, както и от отнемане на короните. Мен не ме е страх и заради тези момичета. Крайно време е тази тъмна сфера да бъде осветена“, завършва емоционално писмото си до Hotnews.bg Недялкова. Припомняме, че собственичка на конкурса Мисис България е Меги Савова, а съорганизатор е Мариана Маринова.