Уникалното шоу за преобразявания в България – „Като две капки вода“, се завръща с нов сезон от 26 януари по Нова телевизия. Предаването, което в продължение на пет издания представи любими актьори, изпълнители и водещи в амплоа на световни звезди, ще се отправи към нови зашеметяващи образи през февруари. Емблемата на шоуто – водещите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков, отново ще провокират жури и участници с поредица от изненади и неочаквани моменти. „Шести сезон на „Като две капки вода“ няма да изневери на традицията да представи звездни участници и любими лица, които зрителите не очакват да видят в това амплоа“, коментират от продукцията. В продължение на 13 лайфа звездите ще се състезават с образите на Бутона на късмета, а в края на всяко предаване победителят ще има възможност да дари своята награда за избрана от него кауза. В момента Зуека и Рачков все още водят "Господари на ефира". Двамата няма да имат отпуск между двете предавания, защото ще трябва да репетират за Капките, след като в края на януари освободят столовете на водещите в Господарите.


Ден по-късно най-новото кулинарно предаване за професионални готвачи Hells Kitchen също ще стартира по Нова. За първи път в българския телевизионен ефир професионалисти ще мерят сили в изключителни изпитания за кулинарни умения и силни характери, а мотивацията им ще бъде допълнително подсилена от голямата награда – 100 000 лева и договор в ресторанта на шеф Виктор Ангелов.
„Hell’s Kitchen е много по-различен от всички познати кулинарни предавания, не само заради факта, че участниците във формата са професионалисти, но и защото те ще попаднат в кухнята на един реален ресторант. Тяхната основна задача ще бъде да изпълняват истински поръчки на клиенти, а стресът от това ще бъде засилен от високите изисквания на шеф Ангелов“, разкриват продуцентите на предаването.
Междувременно кастингите за Hell’s Kitchen България са в разгара си, а безкомпромисното жури обещава да намери не само страхотни професионалисти, но и силни характери, защото характерът е основно изискване за професионалната кухня, която е подчинена на висока дисциплина.